Vieremä somessa
  • Kunta
  • Kirjasto
  • Kansalaisopisto
  • Lukio
  • Aluetaitelija
Vieremä - mualiman paras hiihtopitäjä

Vieremä tunnetaan Sotshin talviolympialaisiin osallistuneista urheilijoistaan. Kisoihin osallistui kolme vieremäläistä: maastohiihtäjät Kerttu ja Iivo Niskanen sekä ampumahiihtäjä Jarkko Kauppinen.

Vieremä on tunnettu myös viehättävistä maisemista. Hällämönharju on Ylä-Savon kauneinta harjualuetta Nissilässä. Viereisellä Linnaharjulla löydät korkeat, jyrkkärinteiset selänteet ja suppamuodostelmat. Talaskankaan luonnonsuojelualue on n. 3500 hehtaaria. Siellä on myös merkityt vaellusreitistöt. Luonnon ohella myös kulttuuri elää meillä vahvana.

Täällä ovat syntyneet mm. taitelija Eva Ryynänen ja kirjailija Kauppis-Heikki. Kirjailija Juhani Ahon jalanjälkiin voit tutustua Kyrönniemen Hiljaisuuden keskuksessa.

Vieremä tunnetaan myös aktiivisesta yritystoiminnasta. Suurimpana työnantajana on kansainvälisestikin tunnettu Ponsse Oyj. Maitoa tuotetaan neljänneksi eniten kuntakohtaisesti koko Suomessa.

Jokaiselle vieremäläisellä on oma lehmä, sillä lehmiä on enemmän kuin asukkaita. Elinvoimainen maatalous luo mahdollisuuksia ja pitää myös kylät vahvoina.

Avoimet työpaikat
  • 17.1.2017 12:06

    Keittiötyöntekijä, Vieremän seurakunta, Vieremä, Haku päättyy: 31.01.2017, muu osa-aikatyö, tarvittaessa kutsuttava, Kesto: 3 - 6 kk
    Haemme keittiöalan koulutuksen omaavaa emäntää Vieremän seurakuntaan hoitamaan mm. kahvituksia ja ruuanlaittoa. Työtä on tarjolla keskimäärin 10 tuntia kuukaudessa, myös viikonloppuisin. Edellytämme hygieniapassia ja katsomme eduksi pitopalvelukokemuksen. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2017 mennessä sähköpostitse: tiina.toppinen@evl.fi...