Tapahtumalista

Iisalmi Jazz Festival

Iisalmi jazz festival _ matkailulehti.png
27.7.2022 0.00–3.8.2022 0.00

Iisalmi Jazz Festival tulee jälleen 27.7.-3.8.2022. Iisalmi on muodostunut tärkeäksi konserttikaupungiksi suomalaisille jazzmuusikoille. Toivotamme kaikki elävästä musiikista ja festaritunnelmasta nauttivat paikalle – kaukaa ja läheltä.

Arvoisa Yleisö,
Iisalmi Jazz Festival 2022 on koko Ylä-Savon kesätapahtuma!
Keskiössä on kitara ja maailman parhaat kitaristit. Viikon mittainen festari tuo konsertteja kaikkiin Ylä-Savon kuntiin. Voi olla, että et voi olla vaikuttumatta!
Pääesiintyjä IJF 2022 on laulava blueskitaran kansainvälinen supertähti Robben Ford (USA). Miles Davisin, Joni Mitcheliin ja George Harrisonin yhtyeissä vaikuttanut ikoni saapuu konsertoimaan Iisalmen Kulttuurikeskukseen ti 2.8.2022.
Brasiliasta saapuu Grammy-ehdokkuudella palkittu laulava kitaristi, Chico Pinheiro (BRA).
Kotimaisista kitaratähdistä paikalle saapuvat Teemu Viinikainen, Varre Vartiainen, Timo Kämäräinen ja Jonas Metsäkylä.
Kiuruvedellä uudistunut Ravintola Peltohovi tarjoilee Kiuruvesi-päivänä torstaina 28.7.2022 Super Blues Night -kattauksen, jossa mm. Lady Gagan ja Tony Bennettin kokoonpanoissa soittaneen rumpali virtuoosi Joe Perin osaamista Jonas Metsäkylän ja Kaisa Mäensivun kera. Toisena pääesiintyjänä kuullaan New Yorkista myös vauhtia hakeneen kitaristi Varre Vartiaisen kokoonpanoa. Iltaa jatketaan pitkään superjamien muodossa.
Lauantaina 30.7.2022 Iisalmen Kulttuurikeskuksessa nähdään Chico Pinheiron konsertin lisäksi saksofonisti Rick Margitza (USA) pianisti Riitta Paakki kvartetin solistina.
Kesän suunnitelmiin kannattaa vetää iso raksi kalenteriin heinä-elokuun taitteeseen: Skandinavian kovin kitarafestivaali tapahtuu silloin Ylä-Savossa!
Tutustu täydentyvään ohjelmistoon:
Nähdäänkö Iisalmessa?
Kesää toivotellen
Timo Hirvonen

Iisalmi
74100 Iisalmi