Vieremä - mualiman pohjoisin savolaiskylä

Vieremä tunnetaan huippuyrityksistä, maataloudesta ja olympiaurheilijoistaan. 

Vieremällä on paljon kauniita maisemia ja rauhallista luontoa. Hällämönharju on Ylä-Savon kauneinta harjualuetta Nissilässä. Viereisellä Linnaharjulla löydät korkeat, jyrkkärinteiset selänteet ja suppamuodostelmat. Talaskankaan luonnonsuojelualue on n. 3500 hehtaaria. Aarnikotkanpolku kuljettaa kulkijansa Vieremän taajamasta aina Talaskankaalle saakka. Luonnon ohella myös kulttuuri elää meillä vahvana.

Täällä ovat syntyneet mm. taiteilija Eva Ryynänen ja kirjailija Kauppis-Heikki. Kirjailija Juhani Ahon jalanjälkiin voit tutustua Kyrönniemen Hiljaisuuden keskuksessa.

Vieremä tunnetaan aktiivisesta yritystoiminnasta. Suurimpana työnantajana on kansainvälisesti tunnettu Ponsse Oyj. Maitoa tuotetaan neljänneksi eniten kuntakohtaisesti koko Suomessa. Vieremä valittiin vuoden 2017 yrittäjäystävällisimmäksi Pohjois-Savon kunnaksi. 

Jokaiselle vieremäläisellä on oma lehmä, sillä lehmiä on enemmän kuin asukkaita. Elinvoimainen maatalous luo mahdollisuuksia ja pitää myös kylät vahvoina.

 

Vieremä on tunnettu kauniista luonnosta ja hyvistä ulkoilumahdollisuuksista


Vieremä somessa
  • Kunta
  • Kirjasto
  • Kansalaisopisto
  • Lukio
  • Liikuntatoimi
  • Nuorisotoimi

Seuraa Vieremän terveyskeskuksen reaaliaikaista aurinkosähkön tuottoa klikkaamalla kuvaa!

Klikkaa tästä siirtyäksesi seuraamaan tämänhetkistä tuottoa.

Pysy kotona Vieremä - sivut
Yritysten palvelut luovasti tavoitettavissasi!
Pysy kotona Vieremä -sivut on avattu. Yrityksiä pyydetään aktiivisesti täydentämään tänne tietoja palveluista koronavirus-epidemian aikana. Pääset sivustolle klikkaamalla kuvaa.Pysy kotona Vieremä - sivustolta löydät palvelut jotka toimivat koronavirustilanteeta huolimatta