Seuraa Vieremän terveyskeskuksen reaaliaikaista aurinkosähkön tuottoa klikkaamalla kuvaa!

lataus.png

Keisarin teemavuosi Vieremällä

aleksanteri I.JPG

Kuva: Museovirasto

Tänä vuonna tulee täyteen 200 vuotta siitä, kun Keisari Aleksanteri I vieraili Ylä-Savon alueella vuonna 1819. 
 
Vuosi 2019 on Vieremällä keisarin teemavuosi ja tämän johdosta keisari vilahtelee mukana myös tämän vuoden tapahtumissa.
 
Tutustu Heikki Rantatuvan tekstiin, jossa kerrotaan mielenkiintoisesti keisarin vierailusta Vieremällä ja Ylä-Savossa.
 
Tapahtumissa tavataan - keisarillisissa tunnelmissa!

Heikki Rantatupa - Eläköön Keisari tulee.pdf

Vieremä somessa
  • Kunta
  • Kirjasto
  • Kansalaisopisto
  • Lukio
  • Nuorisotoimi
Vieremä - yrittäjäystävällisin
Vieremä valittiin vuoden 2017 yrittäjäystävällisimmäksi Pohjois-Savon kunnaksi. Vieremä tunnetaan huippuyrityksistä, maataloudesta ja olympiaurheilijoistaan.


Vieremällä on paljon kauniita maisemia ja rauhallista luontoa. Hällämönharju on Ylä-Savon kauneinta harjualuetta Nissilässä. Viereisellä Linnaharjulla löydät korkeat, jyrkkärinteiset selänteet ja suppamuodostelmat. Talaskankaan luonnonsuojelualue on n. 3500 hehtaaria. Aarnikotkanpolku kuljettaa kulkijansa Vieremän taajamasta aina Talaskankaalle saakka. Luonnon ohella myös kulttuuri elää meillä vahvana.


Täällä ovat syntyneet mm. taiteilija Eva Ryynänen ja kirjailija Kauppis-Heikki. Kirjailija Juhani Ahon jalanjälkiin voit tutustua Kyrönniemen Hiljaisuuden keskuksessa.


Vieremä tunnetaan aktiivisesta yritystoiminnasta. Suurimpana työnantajana on kansainvälisesti tunnettu Ponsse Oyj. Maitoa tuotetaan neljänneksi eniten kuntakohtaisesti koko Suomessa.


Jokaiselle vieremäläisellä on oma lehmä, sillä lehmiä on enemmän kuin asukkaita. Elinvoimainen maatalous luo mahdollisuuksia ja pitää myös kylät vahvoina.


www.palavelut.fi -palveluhakemisto palvelee!

Palavelut.fi.png

www.palavelut.fi –sivustolta löydät Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän palveluita ja tapahtumia. Sivusto on täysin maksuton paikallinen markkinointikanava yrittäjien, yhdistysten ja yksityishenkilöiden palveluille ja tapahtumille. palavelut.fi on helppokäyttöinen, rekisteröidyt vain palveluntarjoajaksi ja jätät oman ilmoituksesi. Sivustolta löydät palveluiden ja tapahtumien lisäksi myös keskustelupalstan, blogin ja Sandelsin Kyläradion.