Aarnikotkan polku

Aarnikotkan polku on monipuolinen ja vaihteleva patikointireitti, joka kulkee vanhoja polkuja sekä kärry- ja kyläteitä pitkin. Merkitty reitti etenee Vieremän kunnan keskustasta Einarin puistosta Talaskankaalle. Reitti on merkitty maastoon sinisin ja punaisin maalauksin sekä opaskyltein.

40 kilometrin vaelluksen aikana tutustut ylä-savolaiseen havumetsämaisemaan järvineen ja jokineen. Matkan varrella voit pysähtyä lepäämään Hukkalan, Pitkäkankaan ja Läsykosken laavuille, joissa on tulentekomahdollisuus. Talaskankaalla sinua tervehtivät ikiaikaiset hongat ja naavaiset kuuset. Reitin voi kulkea myös osissa. Kaikille laavuille pääset tarvittaessa autolla.

Vuonna 2018 järjestettiin ensimmäisen kerran Hiljaisuuden kävely - Aarni The Walk Of Silence, jossa Aarnikotkan reitti kuljetaan yhdessä osallistujaporukalla laavuilla pysähtyen. Suuren suosion vuoksi tapahtuma on järjestetty vuosittain. Tapahtumassa kävelyn jälkeen jaetaan muistopalkinnot osallistujille ja kaikille järjestetään bussikyyti takaisin kylälle.

Reitti ei sovi liikuntarajoitteisille.

Asiointikieli: Suomi
Alue: Vieremä

Käyntiosoite

Ponssentie 8, 74200 VIEREMÄ

Reitti tänne


Palvelut

Ulkoilureitit

Katso tiedot