tervetuloa.jpg


Vireä Vieremä - kelpaa maailmanmestarillekin

Vieremä on rauhallinen ja luonnonläheinen paikka elää ja asua. Peruspalvelut ovat lähellä ja jonottamatta käytettävissä.
Esimerkiksi lastenhoito järjestyy kaikille joko perhepäivähoidossa tai viihtyisässä päiväkodissa. 
Peruskoulun lisäksi kunnassa on oma lukio.Ylä-Savo

Asuminen
 

Puomilan uusi asuinalue sijaitsee keskellä kaunista maaseutumaisemaa Vuorisjärven tuntumassa. Rakentajille on tarjolla myös edullisia erikokoisia tontteja rakennuskaava-alueelta.
Vieremän kunnalla on vuokra-asuntoja n. 240 kpl. Asunnot sijaitsevat pääosin rivitaloissa kunnan keskustaajamassa. Rivitaloasuntoja on myös Salahmin ja Nissilän kylillä.

 

Mäntykankaan asuinalue

Elinkeinot

 

Suurimpina työllistäjinä Vieremällä tunnetaan metsäkoneita valmistava Ponsse ja sen ympärille rakentuneet yritykset kuten mm. teräsrakenteita valmistava Ratesteel, hydrauliikkajärjestelmiä valmistava Hytar, sekä HT-Laser, joka leikkaa ja särmää erilaisia metalleja. Taajamassa toimii myös paljon muita suuria ja pieniä yrityksiä, aina päivittäistavarakaupoista ravintolapalveluihin, unohtamatta tietenkään suurinta työllistäjäämme; vieremäläistä maataloutta.

 

Ponssen tuotantolinjaa

 

lehmät1.jpg


Maatalous

Vieremä on kolmanneksi suurin maidontuottaja kaikista Suomen kunnista. Vuonna 2009 maitoa tuotettiin noin 33 miljoonaa litraa. Tuotannossa olevia tiloja on noin 285, joista lypsykarjatalouksia on noin 145.

Vieremällä jokaiselle kuntalaiselle on olemassa ”oma lehmä”, eli lehmiä on yhtä paljon kuin kuntalaisia. Muualta Suomesta ei tällaista löydy.

Peltoa on viljelyksessä noin 11 470 hehtaaria ja peltojen vuokraus on yleistä. Tilakokojen kasvaminen lisää peltojen kysyntää ja paikoitellen niistä on pulaa.

Vuonna 2009 EU-tulotukia haki Vieremällä 284 tilaa. Näistä nautakarjatalouksia oli 178.

Vieremä Kankaan teollisuusalue Sotkanhelmen vanhainkoti Kirkonkylän koulukeskus Linja-autoasema Liikuntahalli Terveyskeskus