Etusivu / Kuntainfo / Hankkeet ja visiot / Kylät sydämellä-hanke

 

Kylät sydämellä-hanke

Hanke on päättynyt 31.1.2019.

 

Kylät sydämellä-hanke on kaksivuotinen, joulukuussa 2016 käynnistynyt Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän yhteinen kehittämishanke. Tavoitteena on kehittää uusia palvelutuotantomalleja ja näin tuoda lisää lähipalveluita kylille ja toimintaa kylätaloille. Kylätaloilla tullaan järjestämään esimerkiksi palvelupäiviä, joissa on saatavilla kyläläisten tarpeiden ja toiveiden mukaan erilaisia palveluita mm. kampaajasta ja hierojasta kahvioon. Palveluita voidaan tuoda kylille myös esimerkiksi kirjastoauton mukana tai etäyhteyden kautta.

Hankkeessa luodaan myös sähköinen palveluportaali, joka helpottaa kylillä tarjolla olevien palveluiden löytämistä ja tarjoamista. Uusia palveluntarjoajia ja harrasteryhmien ohjaajia etsitään koko ajan. Tavoitteena on myös parantaa kylien yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä kylien välillä, sekä kehittää kylätalotoimintaa. Lisäksi kylien turvallisuussuunnitelmia yhtenäistetään ja saatetaan sähköiseen muotoon, helposti kaikkien saataville.

Kylätiedottamista kehitetään käynnistämällä kyläradiotoiminta, jossa koulutetaan kyläreporttereita tekemään omilta kyliltään ohjelmaa, joka lähetetään radiossa. Kyläradiotoiminta on mainio tilaisuus nostaa kylien asioita suuren yleisön tietoon. Yhteistyökumppanina toimii Radio Sandels.

Hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014-2020 ja on saanut Leader-rahoituksen Ylä-Savon Veturi ry:n kautta. Hanketta hallinnoi Vieremän kunta.

 

 

Lippu ja lause suomi (1).jpgLeader logo rgb EU PIENI (1).jpg    Leader logo rgb Veturi PIENI (2).jpg