Haajaisten koulukievari

Yli satavuotias Haajaisten koulukievari, Haajaisten Nuorisoseuran omistama ja kylän eri järjestöjen ylläpitämä juhla-, kurssi-, kokous-, leiri- ja majoituspaikka. Kievari on mielenkiintoinen sekoitus juhlataloa ja vanhaa koulua. Vanhat valokuvat, kuvataulut, historialliset kartat, esineet, 100-vuotias kyläkirjasto ja runsas kylähistoria-aineisto kertovat kylän elämästä sekä monipuolisesta osuus- ja yhdistystoiminnasta parin vuosisadan ajalta. Kaunis ja viihtyisä ympäristö, reitistöt, liikunta- ja leikkipaikat sekä lähistöllä olevat Ylä- ja Ala-Haajaisjärvet tarjoavat hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen, kalastukseen ja sorsastukseen. Pihapiirissä oleva nuotiopaikka, grillikatos, rannalla oleva Saukkokota, Kotasaaren laavu ja Myhkyrinsaari ovat asiakkaiden käytössä. Pihapiirissä on viisi yöpymispilttuuta hevosille. Kyläläiset lainaavat tarvittaessa myös veneitä. Haajaisten kumpuileva maaseutumaisema lehmikarjoineen sekä vanha mutkitteleva maisematie ovat osa kauneinta Vieremää. Voimme myös kertoa monenlaisia tarinoita muun muassa isovihan ja suomen sodan ajalta. Monipuolinen ja mielenkiintoinen kylähistoria tallentui 600-sivuiseksi ja 400 valokuvaa sisältäväksi kyläkirjaksi. Kyläkirjaa voi ostaa  Pekka Partaselta (p. 0500 572 424), Lauri Vartiaiselta Konolanmäestä (p. 0500 937 143) sekä Eeva Huttuselta  (p. 040 592 9446).

Haajaisten koulukievari kesä..JPG

 

Sijainti
Vieremän kunnan eteläosassa Haajaistentien (tie nro. 5635) varrella, Ouluntieltä matkaa 5.6 km ja Kalajoki-Kiuruvesitieltä 3.4 km.

Haajaistentie 557
74590 Kurenpolvi

Koulukievarin hinnasto  

Yhteystiedot
Varaukset Eeva Huttunen 040 592 9446
Pitopalvelu Riitta-Liisa Keinänen 050 360 9982

Haajaisen koulukievari,sisäkuva.jpg

 

Haajaisenkoulukievari.jpg

 

 

 

100-vuotiaan kirjaston hyllyillä on useita harvinaisuuksia mm. "venäläistämisen" ajoilta. Oppilaiden tekemiä puutöitä ja muita käsitöitä löytyy myös. Tässä pari esimerkkiä.

Haajaisten koulukievarin esineistössä on nähtävänä runsaasti mm. historiallista opetusmateriaala.