Etusivu / Kuntainfo / Lomakkeet

Sähköinen asiointi

Vieremän kunnalle lähetettävät lomakkeet ovat täytettäviä PDF-lomakkeita. Lomakkeiden käyttöönotto edellyttää, että koneeseesi on asennettu Acrobat Reader-ohjelma. Jos PDF-lomakkeet eivät aukea koneessasi, hae Adobe Acrobat Readerin uusin versio esim. täältä ja asenna se koneellesi. Ohjelma on maksuton.

HUOM! Kun avaat lomakkeen selaimellasi ei täyttämäsi tiedot tallennu lomakkeelle. Suosittelemme siis, että tallennat lomakkeen ensin, jonka jälkeen täytät sen. Lomakkeen voit lähettää meille joko sähköisesti Suomi.fi/viestit- palvelun kautta, tai tulostaa ja postittaa sen lomakkeen yllä mainittuun toimitusosoitteeseen.

Asioidessasi sähköisesti:

1. Etsi lomake ja tallenna se omalle koneellesi. (Tarvitset lomakkeen avaamista varten yllämainitun Adobe Acrobat Readerin.)
2. Täytä lomake huolellisesti.
3. Tunnistaudu Suomi.fi/viestit-verkkopalveluun pankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
4. Valitse "Suostun vastaanottamaan kaikki viestit ja todisteelliset tiedoksiannot sähköisesti". Tällä valinnalla annat yleisen suostumuksen siihen, että Suomi.fi-viestejä käyttävät julkisen hallinnon organisaatiot saavat toimittaa sinulle viestejä, tiedoksiantoja ja päätösasiakirjoja sähköisesti Suomi.fi-viesteihin. Tällöin viestejä ei toimiteta postitse.
5. Anna sähköpostiosoite, johon haluat ilmoituksen saapuneista viesteistä. Voit myös myöhemmin muuttaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitetta.
6. Valitse toiminto Lähetä viesti viranomaiselle ja valitse viranomaiseksi Vieremän kunta. Kirjoita saateviesti ja liitä lomake viestin liitteeksi. Samalla voit myös liittää muita lomakkeeseen liittyviä liitteitä.
7. Lähetä viesti.

 

Alta löydät kaikki Vieremän kunnan sähköisesti lähetettävät lomakkeet.

 

Ilmoitus rakentamisesta

Asiointikieli: Suomi
Alue: Vieremä

Maankäyttö - ja rakennuslain mukaan ilmoitusmenettelyä voidaan soveltaa merkitykseltään ja vaikutukseltaan vähäiseen rakentamiseen rakennusluvan sekä toimenpideluvan asemasta.

Esimerkiksi rantavyöhykkeellä, oikeusvaikutteisen yleiskaavan alueella tai asemakaava-alueella sijaitsevan asemakaavan mukaisen, tulisijattoman, kerrosalaltaan enintään 30 m² talousrakennuksen voidaan soveltaa ilmoitusmenettelyä. Myös muilla alueilla sijaitsevan tulisijattoman kerrosalaltaan enintään 60 m² talousrakennuksen rakentamiseen sovelletaan ilmoitusmenettelyä.

Myös asuin- tai maanviljelystilaan kuuluvan maanalaisen, enintään 500 m² suuruisen liete- tai vastaavan muun säiliön rakentaminen kuuluu ilmoitusmenettelyn piiriin.

Lisäksi ilmoitusmenettelyä käytetään osittain erilaisten rakennelmien ja yleisörakennelmien rakentamiseen. Esim. suurehkojen antennien pystyttämiseen, julkisivu- ja mainostoimenpiteisiin, sekä aitaamiseen asemakaavan alueella.

Pihamaan rakenteet ja laitteet, jotka eivät edellytä lupaa tai ilmoitusta, on rakennettava kuitenkin säädösten mukaan. Myös etäisyyksiä naapurin rajaan ja rakennuksiin on noudatettava ja niiden on sopeuduttava ympäristöön.

Tarkempia tietoja ilmoitusmenettelystä antaa Vieremän kunnan rakennustarkastaja.

Lomakkeen toimitustiedot

Vieremän kunta / rakennustarkastaja
Myllyjärventie 1, 74200 VIEREMÄ

Lomakkeet

Ilmoitus rakentamisesta

Käytön tuki

Rakennustarkastaja +358 400371166 (pvm/mpm)

Maksullisuus

Puhelu palvelunumeroon maksaa:

  • kiinteästä verkosta soitettaessa paikallisverkkomaksu (pvm)
  • matkapuhelimesta soitettaessa matkapuhelinmaksu (mpm)
  • ulkomailta soitettaessa ko. ulkomaanpuhelumaksu

Matkapuhelumaksu


Palvelut

Rakennusvalvonta

Vieremän kunnassa rakennuslupa-asioita käsittelevänä viranomaisena toimii rakennuslautakunta.

Katso tiedot