Vieremä on vahva kulttuuripitäjä

Juhani Aho ja Kauppis-Heikki ovat vaikuttaneet Vieremällä. Samoin runoilija Kalervo Hortamo, kuvanveistäjä Eva Ryynänen, kuvataiteilija Jaakko Rönkkö ja valtiopäivämies Petter Kumpulainen ovat tuoneet kulttuurin monipuolisuutta esille Vieremällä.

 

Kulttuuripalvelut

Kunnan kulttuuripalvelujen tuottajina toimivat kansalaisopisto, kirjasto, kulttuuritoimi, liikuntatoimi, matkailutoimi ja nuorisotoimi. Kulttuuritoimi tarjoaa mahdollisuuden eri ikäisille kuntalaisille tutustua monipuolisesti erilaisiin kulttuurin lajeihin. Kuntalaisille järjestetään yhdessä eri järjestöjen, yhteisöjen ja yritysten kanssa kulttuuritilaisuuksia, näyttelyitä, kurssitoimintaa ja retkiä.

 

Olemme mukana!

Vieremä on aktiivinen yhteistyökumppani ylä-savolaisessa kulttuuriyhteistyössä. Parhaillaan olemme mukana näissä hankkeissa:

Tehhään yhessä 2 - hanke on käynnistynyt ja Vieremä on aktiivisesti mukana, lisätietoa hankkeesta löydät täältä. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Yläsavon paikallismuseoiden kehittämishankkeessa Vieremän kotiseutumuseo mukana, hankkeen blogi tässä. Hanketta rahoittavat Museovirasto ja Suomen Kulttuurirahasto.

Hyvinvointia ja elinvoimaa ikäihmisille - hanke on käynnistynyt ja aluetaiteilija on aloittanut virassaan. Vieremä vastaa hankkeen hallinnoinnista. Lisätietoja hankkeesta täältä. Hanketta rahoittaa Opetus- ja Kulttuuriministeriö.

Yhteistyötä teatterista -  Ylä-Savon teatterialan kehittämishanke on käynnistynyt ja Vieremä on hankkeessa mukana, lisätietoa löydät täältä. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Kulttuuripalvelujen tarjoaja

Jos haluat tarjota tapahtumiin liittyviä ohjelmapalvelujasi kulttuuritoimen ostettavaksi, täytä alla oleva lomake ja lähetä se postitse tai palauta se suoraan kunnanvirastolle kansalaisopiston toimistoon. Otamme yhteyttä, jos tarjous johtaa tilaukseen, tai jos tarvitsemme lisätietoa.

Kulttuuripalvelun tarjouslomake.pdf 

 

Avustuksia kulttuuritoimintaan
 

Löydät laajasti koottuna vinkkejä rahoitusmahdollisuuksiin ja yhdistystoimintaan täältä.

Kunnan vapaa-aikatoimi myöntää vuosittain avustuksia kulttuurin, liikunnan ja nuorisotoiminnan tukemiseen. Hakuaika on vuonna 2018 16.4. klo 15 mennessä.

Avustussääntö14022011.doc

Avustushakulomake vapaa-aikatoimi.pdf 


Harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuudet eri alojen opiskelijoille

Kunnan kulttuuritoimi voi parhaimmillaan toimia hyvänä alustana alan oppimiseen ja harjoitteluun. Aloja, joiden opiskelijoista olemme erityisesti kiinnostuneet harjoittelu- ja opinnäytetyön tekijöiksi ovat esimerkiksi museoala, kulttuurituottajat, arkistoala, valokuvaajat, tiedottajat, opettajat, ohjaajat / vapaa kulttuurityö, graafiset suunnittelijat, matkailun ja tapahtumatuotannon opiskelijat, valo- ja äänitekniikka jne. Voit lähettää avoimen hakemuksen, jos harjoittelupaikka kiinnostaa.


Kulttuuriasiat, matkailu

Mirka Savolainen
kansalaisopiston rehtori

puh. 040 594 9143