Etusivu / Matkailu / Luonto / Aarnikotkan luontopolku

Patikkareitti Aarnikotkan polku

Aarnikotkan polku on monipuolinen ja vaihteleva patikointireitti. Reitti kulkee vanhoja polkuja sekä kärry- ja kyläteitä pitkin. Sen varrella on monenlaisia nähtävyyksiä, kuten Kuorejärven kaskiviljelyalue, Kotvakkojoen vanhat kuusimetsät sekä Talaskankaan luonnonsuojelualue. Aarnikotkan polun kasvillisuus on erityisen monipuolinen, Kotvakkojoen lähialuella ja Kuorejärven kaskiniityillä. Kasvillisuus vaihtelee lehtomaisista korvista ihmisen muokkaamiin heinä- ja ruohoniittyihin.

Merkitty reitti etenee Einarin puistosta Talaskankaalle. Aarnikotkan polku pituus n. 40 km. Reitin varrella on Hukkalan, Pitkäkankaan, Läsykosken ja Puolinmäen laavut tulentekopaikkoineen.

Katso www.retkikartta.fi

180614_093601_5.jpeg180614_093600_Kotvakkojoki.jpeg

Aarnikotkan polku

Aarnikotkan polku on monipuolinen ja vaihteleva patikointireitti, joka kulkee vanhoja polkuja sekä kärry- ja kyläteitä pitkin. Merkitty reitti etenee Vieremän kunnan keskustasta Einarin puistosta Talaskankaalle. Reitti on merkitty maastoon sinisin ja punaisin maalauksin sekä opaskyltein.

40 kilometrin vaelluksen aikana tutustut ylä-savolaiseen havumetsämaisemaan järvineen ja jokineen. Matkan varrella voit pysähtyä lepäämään Hukkalan, Pitkäkankaan ja Läsykosken laavuille, joissa on tulentekomahdollisuus. Talaskankaalla sinua tervehtivät ikiaikaiset hongat ja naavaiset kuuset. Reitin voi kulkea myös osissa. Kaikille laavuille pääset tarvittaessa autolla.

Vuonna 2018 järjestettiin ensimmäisen kerran Hiljaisuuden kävely - Aarni The Walk Of Silence, jossa Aarnikotkan reitti kuljetaan yhdessä osallistujaporukalla laavuilla pysähtyen. Suuren suosion vuoksi tapahtuma uusitaan myös syksyllä 2019. Tapahtumassa kävelyn jälkeen jaetaan muistopalkinnot osallistujille ja kaikille järjestetään bussikyyti takaisin kylälle.

Asiointikieli: Suomi
Alue: Vieremä

Palvelut

Ulkoilureitit

Vieremällä on erinomaiset puitteet luonnossa liikkumiseen, marjastukseen, kalastukseen ja metsästykseen.

Katso tiedot
Liitetiedostot