Haajaisten koulukievari

Yli satavuotias Haajaisten koulukievari, Haajaisten Nuorisoseuran omistama ja kylän eri järjestöjen ylläpitämä entinen koulurakennus. Vuokrattavissa ympäri vuoden erilaisten juhla-, kurssi-, kokous-, leiri-, majoituspaikaksi. Koulukievari on mielenkiintoinen sekoitus juhlataloa ja vanhaa koulua. Vanhat valokuvat, kuvataulut, historialliset kartat, esineet, 100-vuotias kyläkirjasto ja runsas kylähistoria-aineisto kertovat kylän elämästä sekä monipuolisesta osuus- ja yhdistystoiminnasta parin vuosisadan ajalta. Kaunis ja viihtyisä ympäristö, reitistöt, liikunta- ja leikkipaikat sekä lähistöllä olevat Ylä- ja Ala-Haajaisjärvet tarjoavat hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen, kalastukseen ja sorsastukseen. Pihapiirissä olevat nuotiopaikka, grillikatos, rannalla oleva Saukkokota, Kotasaaren laavu ja Myhkyrinsaari ovat asiakkaiden käytössä. Pihapiirissä on viisi yöpymispilttuuta hevosille. Kyläläiset lainaavat tarvittaessa myös veneitä. Haajaisten kumpuileva maaseutumaisema lehmikarjoineen sekä vanha mutkitteleva maisematie ovat osa kauneinta Vieremää. Voimme myös kertoa monenlaisia tarinoita muun muassa isovihan ja suomen sodan ajalta. Monipuolinen ja mielenkiintoinen kylähistoria tallentui 600-sivuiseksi ja 400 valokuvaa sisältäväksi kyläkirjaksi. Kyläkirjaa voi ostaa  Pekka Partaselta (p. 0500 572 424), Lauri Vartiaiselta Konolanmäestä (p. 0500 937 143) sekä Eeva Huttuselta  (p. 040 592 9446).

Sijainti
Haajaisen koulukievari.jpg


Vieremän kunnan eteläosassa Haajaistentien (tie nro. 5635) varrella, Ouluntieltä matkaa 5.6 km ja Kalajoki-Kiuruvesitieltä 3.4 km.

Haajaistentie 557
74590 Kurenpolvi

Majoitus
Vuodepaikkoja alaluokassa 6 - 8, yläluokassa 6 - 8, juhlasalissa mahdollisuus lattiamajoitukseen patjoilla n. 20 paikkaa. Lisäksi kesällä käytössä aitat: Myllytupa 6-7 henkilöä, Tiina 2 henkilöä, Ester 3 henkilöä, Manta 2 henkilöä, Martta 7 henkilöä ja Irma 2 henkilöä. Asuntovaunu- ja telttapaikkoja.

Hinnat
Yöpyminen 25 €/vrk, liinavaatteet 7 €. Asuntovaunupaikka 20 €/vrk, telttapaikka 10 €/vrk. Katso tarkemmat tiedot hinnasto -sivulta.
Aamu- ja iltapala on mahdollista varata ennakkoon isommille ryhmille.Haajaisen koulukievari, sisäkuva.jpg
Varustus
Koulukievarissa on erittäin hyvä varustetaso juhlien järjestämiseen.
Astiat 150 hengelle, hyvin varustettu keittiö, juhlaliinat, vuode- ja liinavaatteet, tv, stereot, dvd-soitin, harmooni, piano, piirtoheitin, valkokangas, fläppitaulu, videotykki, frisbeegolf.

Yhteystiedot
Varaukset Eeva Huttunen 040 592 9446
Minna Sirviö 0400 633 890, minna.t.sirvio@gmail.com

www.koulukievari.fi
Olemme myös Facebookissa!


Hirsimökki.jpgLettukatos.jpg
Aitta.jpgKoulukievari takapihalta.jpg