Löytöeläinpalvelut

Vieremän alueelta löytyneet löytöeläimet (koirat, kissat ja muut pienikokoiset seura - ja harrastuseläimet) vastaanottaa Kiuruvedellä sijaitseva Löytölä. Löytölä vastaa lemmikin tilapäisestä hoidosta vähintään 15 vuorokautta, jonka aikana omistaja voi lunastaa eläimen takaisin maksamalla ylläpidosta kertyneen maksun. Mikäli tässä ajassa lemmikki ei löydä omistajaa, on löytöeläintarhalla oikeus sen jälkeen myydä, lopettaa tai luovuttaa eläin.

Lemmikin omistaja maksaa palvelumaksun noutaessaan lemmikkiä.

Eläinkohtaiset vuorokausimaksut:

- kissa 8€ / vrk

- koira 12 € / vrk

- muut pieneläimet 8 € / vrk

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. Jollei eläintä voida vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Eläinsuojelulaki: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960247
Eläinsuojelulaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960247

Liittyvät palvelut

Ilmoitus eläintenpidosta

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut