PALI-palveluliikenne

PALI-palveluliikenne on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka toimii niin Vieremän keskustaajamassa, kuin maaseudulla.

Liikenne on suunniteltu erityisesti vanhempien ihmisten sekä toimintaesteisten henkilöiden tarpeisiin. Kutsuohjaus mahdollistaa, että asiakas pääsee tarvittaessa suoraan kotiovelta sinne, minne hän on menossa (terveyskeskukseen, kauppaan, apteekkiin). Matkalle mahtuvat mukaan myös tarvittavat liikkumisen apuvälineet. Kuljettaja avustaa tarvittaessa autoon nousemisessa sekä tavaroiden kantamisessa.

Vieremän kunta järjestää tänä vuonna palveluliikenteen yhteistyössä liikennöitsijä Yrjö Makkosen kanssa koulujen talvi-, kesä-, ja syysloman aikana ajalle 6.3.2019, 5.6. – 7.8.2019, 16.10.2019 ja 27.12.2019. Ajopäivä on kerran viikossa keskiviikkona ja reittejä on kolme, poikkeuksena 27.12.2019 jolloin ajopäivä on perjantai.

Nissilän suunta ajetaan edelleen aikataulun mukaisesti reitti 1: kello 7.00 Isomäki – Nissilä – Salahmi – Riitalehto – Vieremä / paluu kello 12. Toiset suunnat ainoastaan kutsuohjattuna seuraavasti: reitti 2: kello 8.30 Vieremä – Kauppilanmäki – Pyöree – Kaarakkala – Palosenjärvi – Palosenmäki – Vieremä / paluu kello 13.30; ja reitti 3: kello 9.40 Vieremä – Haajainen – Konolanmäki – Savimäki – Vieremä / paluu kello 14.30.

Kutsuohjaus tarkoittaa sitä, että asiakas soittaa palveluliikenteen käytössä olevaan matkapuhelimeen puh. 0400 131 513 tiistaina klo 12-16 tai keskiviikkoaamuna klo 6.30 alkaen. Nissilän reitillä kutsuohjaus tarkoittaa sitä, että vaikka Nissilän reitti on etukäteen aikataulutettu, siltä poikkeaminen on mahdollista, jos kyyti on soitettu tilaamalla etukäteen. Nissilän reitillä voi kyytiin kuitenkin nousta reitin varrelta myös ilman kuljetustilausta.

Edellä kuvattujen kolmen kutsuohjatun reitin lisäksi tänäkin vuonna Vieremän keskustaajaman alueella ajetaan kaksi niin sanottua asiointireittiä, jotka ovat ennalta laaditun reitin ja aikataulun mukaisia. Asiointireittien aikataulu perustuu linja-autoaseman lähtö- ja paluu aikoihin. Taajama-alueen asiointireiteiltä ei ole poikkeamismahdollisuutta.

ASIOINTILIIKENNE TAAJAMASSA

Asiointireitti 1: kello 10.15 Vieremän linja-autoasema – Ponssentie – Mäntytie – Malilantie – Yrjöläntie – Peltotie – Niittypolku – Ponssentie – Huomiskuja – Urhonkuja – Puistorinteen perällä käännös –Veteraanintie – Sadeharjuntie – 10.35 Vieremä linja-autoasema. / Paluu sovittavissa joustavasti kuljettajan kanssa.

Asiointireitti 2: kello 10.35 Vieremä linja-autoasema – Reetuntie – Jokikuja – Hakatie – Ahdintie – Sopukantie – Mutkatie – Rantatie – Petterintie – Kirkkotie hautuumaan kautta – Vieremä linja-autoasema 10.50. / Paluu sovittavissa joustavasti kuljettajan kanssa.

Lisätietoja PALI-liikenteestä antaa Vieremän kunnanviraston neuvonta p. 0400 370 160. Aikatauluja on saatavissa linja-autoasemalta, kunnanviraston neuvonnasta, Sotkanhelmestä, terveysasemalta ja palveluliikenneautosta.

Palvelu on maksullinen.

Matka palveluliikenteessä maksaa normaalin linja-autotaksan mukaan. Kuitenkin keskustaajaman alueella ajettavien asiointireittien osalta matkan hinta on ainoastaan 2 euroa meno-paluulta. Sosiaalitoimen vammaispalvelulain mukaisiin matkoihin oikeutetuilta asiakkailta ei peritä omavastuuta heidän käyttäessä palveluliikennettä.