Etusivu / Palvelut / Joukkoliikenne

 

 bussi ja pali liikenne A3 kevät2019.jpg

 

Avaa yllä oleva aikataulu uuteen ikkunaan tästä: bussi ja pali liikenne A3 kevät2019.pdf

 

WALTTI-LIPUT YLÄ-SAVON MAASEUTULIIKENTEESSÄ JA IISALMEN

KAUPUNGIN PAIKALLISLIIKENTEESSÄ

http://www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi/etusivu

Waltti on joukkoliikenteen vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun perustuva matkakortti.

Waltti-lipuilla on voinut matkustaa Itä-Suomessa 6.6.2016 alkaen Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkeihin suuntautuvassa maaseutuliikenteessä sekä Waltti-kaupunkien (Iisalmi, Kuopio, Joensuu ja Mikkeli) paikallisliikenteessä. Waltti-kortti ei ole kuitenkaan käytössä kaikilla yhteysväleillä. Tarkista lipun kelpoisuus ELY-keskuksen aikataulut-sivuilta.

Iisalmen paikallis- ja maaseutuliikenteessä sekä ELY-keskuksen hankkimassa Ylä-Savon maaseutuliikenteessä on käytössä joukkoliikenteen lippujärjestelmä Waltti. Waltti on käytössä yhteysväleillä Varpaisjärvi-Lapinlahti-Iisalmi, Keitele-Pielavesi-Iisalmi, Kiuruvesi-Iisalmi, Vieremä-Iisalmi, Sukeva-Iisalmi ja Sonkajärvi-Iisalmi. Näillä reiteillä liikennöi myös vuoroja, joilla Waltti-lippu ei kelpaa. Waltti-liikenteen autot on merkitty W-kyltillä. Yhteysväleillä Kiuruvesi-Iisalmi ja Vieremä-Iisalmi on vuoroja, joihin kelpaavat sekä Matkahuollon liput että Waltti-kortille ladatut lipputuotteet. Kyseisten vuorojen kertalippujen hinnat määräytyvät kuitenkin liikennöitsijän omien hinnoitteluperusteiden mukaisesti. Aikataulukossa nämä vuorot on merkitty W*.

 

Katso lipputyypit ja hinnat ELYN -sivuilta.

ELYn Waltti-lippuja voi ostaa myös nettikaupasta.

Waltti -nettikaupan kautta voit hankkia henkilökohtaisen ELY Waltti –kortin itselle tai alle 17 -vuotiaalle lapselle. Tutustuthan Waltti -lipputuotteisiin ja maksuvyöhykkeisiin ennen uuden kortin tilaamista. Tietoa ja linkit nettikauppaan löytyvät  Waltti-sivustolta: http://www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi/waltti-nettikauppa

Asiakaspalvelupiste

Asiakaspalvelupiste neuvoo ja opastaa kaikissa joukkoliikenteen käyttöön liittyvissä asioissa. Matkakortin hankkiminen ja lataaminen hoituu kätevästi palvelupisteessä. Matkakorttiin liittyvät reklamaatiot, asiakaspalautteet, korttien sulkupalvelu ja löytökorttien käsittely sekä säilytys hoidetaan aina palvelupisteessä.

Lähin asiakaspalvelupiste löytyy Iisalmesta:

Iisalmen Matkahuolto
Iisalmen linja-autoasema
 Kauppakatu 18, 74100 IISALMI
 Avoinna ma-pe 7.30-17.00

Aikataulut

Ylä-Savon joukkoliikenteen aikataulut 2018-2019.pdf

Muuttuneet aikataulut 2.1.2019 alkaen: Iisalmi-Vieremä 7.1.2019 alkaen

 

Matka.fi-palvelussa ei ole enää linja-autovuorojen aikataulutietoja kattavasti. Markkinaehtoisen liikenteen aikataulutiedot löytyvät Matkahuollon aikataulupalvelusta tai liikenteenharjoittajien omilta nettisivuilta. Matka.fi -palvelusta löytyvät Waltti- ja muun sopimusliikenteen sekä juna- ja lentoliikenteen aikatauluja ja reittitietoja. Matka.fi-palvelun tiedot perustuvat kuntien, kaupunkien ja ELY-keskusten Liikennevirastolle lähettämiin aikataulutietoihin.

https://opas.matka.fi/