Vieremän linja-auto- ja palveluliikenne 2021

HUOM! Koronan vuoksi linja-autoliikenteen aikatauluissa on muutoksia. Aikataulumuutosten vuoksi tällä hetkellä ei ole saatavana linja-autoaikatauluista koostettua yhteenvetoa. Tarkista ajankohtainen tilanne ajettavien vuorojen osalta https://www.matkahuolto.fi

Ajankohtaista

Iisalmen liikennealueella Waltti-lippujen käyttö päättyy kokonaan 6.6.2021.
Huomioithan, että uusia kausilippuja ei kannata ladata Waltti-kortille enää toukokuun loppupuolella, vaan matkat suositellaan maksettavaksi arvolipulla.
Jos Waltti-kortille jää käyttämättömiä matkoja tai arvoa, ne hyvitetään asiakkaalle täysimääräisenä. Iisalmen Matkahuolto hyvittää liput ja palvelee Waltti-asioissa 30.6.2021 saakka.
Iisalmen seudun uudet matkaliput ostetaan Matkahuollosta. Lisätietoja uusista lipuista ja hinnoista alla olevassa esitteessä.
Lisätietoja Ylä-Savon lippujärjestelmän muutoksesta 7.6.2021 alkaen.

WALTTI-LIPUT YLÄ-SAVON MAASEUTULIIKENTEESSÄ JA IISALMEN KAUPUNGIN PAIKALLISLIIKENTEESSÄ

Kuva vie ely-keskuksen waltti-sivuille


 

 

Waltti on joukkoliikenteen vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun perustuva matkakortti.

Iisalmen paikallis- ja maaseutuliikenteessä sekä ELY-keskuksen hankkimassa Ylä-Savon maaseutuliikenteessä on käytössä joukkoliikenteen lippujärjestelmä Waltti. Waltti on käytössä yhteysväleillä Varpaisjärvi-Lapinlahti-Iisalmi, Keitele-Pielavesi-Iisalmi, Kiuruvesi-Iisalmi, Vieremä-Iisalmi, Sukeva-Iisalmi ja Sonkajärvi-Iisalmi. Näillä reiteillä liikennöi myös vuoroja, joilla Waltti-lippu ei kelpaa. Waltti-liikenteen autot on merkitty W-kyltillä. Yhteysväleillä Kiuruvesi-Iisalmi ja Vieremä-Iisalmi on vuoroja, joihin kelpaavat sekä Matkahuollon liput että Waltti-kortille ladatut lipputuotteet. Kyseisten vuorojen kertalippujen hinnat määräytyvät kuitenkin liikennöitsijän omien hinnoitteluperusteiden mukaisesti. Aikataulukossa nämä vuorot on merkitty W*.

Katso lipputyypit ja hinnat ELYN -sivuilta.

ELYn Waltti-lippuja voi ostaa myös nettikaupasta

Waltti -nettikaupan kautta voit hankkia henkilökohtaisen ELY Waltti –kortin itselle tai alle 17 -vuotiaalle lapselle. Tutustuthan Waltti -lipputuotteisiin ja maksuvyöhykkeisiin ennen uuden kortin tilaamista. Tietoa ja linkit nettikauppaan löytyvät  Waltti-sivustolta: http://www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi/waltti-nettikauppa

Asiakaspalvelupiste

Asiakaspalvelupiste neuvoo ja opastaa kaikissa joukkoliikenteen käyttöön liittyvissä asioissa. Matkakortin hankkiminen ja lataaminen hoituu kätevästi palvelupisteessä. Matkakorttiin liittyvät reklamaatiot, asiakaspalautteet, korttien sulkupalvelu ja löytökorttien käsittely sekä säilytys hoidetaan aina palvelupisteessä.

Lähin asiakaspalvelupiste löytyy Iisalmesta:

Iisalmen Matkahuolto
Iisalmen linja-autoasema
Kauppakatu 18, 74100 IISALMI
Avoinna ma-pe 7.30-17.00

Aikataulut

Ylä-Savon talviaikataulut talvelle 2021 löytyy https://www.ely-keskus.fi

Matka.fi-palvelussa ei ole enää linja-autovuorojen aikataulutietoja kattavasti. Markkinaehtoisen liikenteen aikataulutiedot löytyvät Matkahuollon aikataulupalvelusta tai liikenteenharjoittajien omilta nettisivuilta. Matka.fi -palvelusta löytyvät Waltti- ja muun sopimusliikenteen sekä juna- ja lentoliikenteen aikatauluja ja reittitietoja. Matka.fi-palvelun tiedot perustuvat kuntien, kaupunkien ja ELY-keskusten Liikennevirastolle lähettämiin aikataulutietoihin.

https://opas.matka.fi/