Palveluliikenteen aikataulut ja reitit 2022 

Vieremän kunta järjestää tänä vuonna palveluliikenteen yhteistyössä Linja-autoliike Y. Makkosen kanssa koulujen talvi-, kesä-, ja syysloman aikana ajalle 9.3.2022, 5.6. – 9.8.2022, 19.10.2022, 28.12.2022 ja 4.1.2023. Ajopäivä on kerran viikossa maanantaina ja reittejä on kolme.

Nissilän suunta ajetaan edelleen aikataulun mukaisesti reitti 1: kello 7.00 Isomäki – Nissilä – Salahmi – Riitalehto – Vieremä / paluu kello 12. Toiset suunnat ainoastaan kutsuohjattuna seuraavasti: reitti 2: kello 8.30 Vieremä – Kauppilanmäki – Pyöree – Kaarakkala – Palosenjärvi – Palosenmäki – Vieremä / paluu kello 13.30;  ja reitti 3: kello 9.40 Vieremä – Haajainen – Konolanmäki – Savimäki – Vieremä / paluu kello 14.30.

Kutsuohjaus tarkoittaa sitä, että asiakas soittaa palveluliikenteen käytössä olevaan matkapuhelimeen puh. 0400-131 513 perjantaina klo 12-14 tai maanantaiaamuna klo 6.30 alkaen. Nissilän reitillä kutsuohjaus tarkoittaa sitä, että vaikka Nissilän reitti on etukäteen aikataulutettu, siltä poikkeaminen on mahdollista, jos kyyti on soitettu tilaamalla etukäteen. Nissilän reitillä voi kyytiin kuitenkin nousta reitin varrelta myös ilman kuljetustilausta.

Edellä kuvattujen kolmen kutsuohjatun reitin lisäksi tänäkin vuonna Vieremän keskustaajaman alueella ajetaan kaksi niin sanottua asiointireittiä, jotka ovat ennalta laaditun reitin ja aikataulun mukaisia. Asiointireittien aikataulu perustuu linja-autoaseman lähtö- ja paluu aikoihin. Taajama-alueen asiointireiteiltä ei ole poikkeamismahdollisuutta. 

Asiointiliikenne taajamassa

Asiointireitti 1: kello 10.15 Vieremän linja-autoasema – Ponssentie – Mäntytie – Malilantie – Yrjöläntie – Peltotie – Niittypolku – Ponssentie – Huomiskuja – Urhonkuja – Puistorinteen perällä käännös –Veteraanintie – Sadeharjuntie – 10.35 Vieremä linja-autoasema. / Paluu sovittavissa joustavasti kuljettajan kanssa.

Asiointireitti 2: kello 10.35 Vieremä linja-autoasema – Reetuntie – Jokikuja – Hakatie – Ahdintie – Sopukantie – Mutkatie – Rantatie – Petterintie – Kirkkotie hautuumaan kautta – Vieremä linja-autoasema 10.50. / Paluu sovittavissa joustavasti kuljettajan kanssa.

Palveluliikenne on kaikille avointa joukkoliikennettä. Liikenne on suunniteltu lisäksi vanhempien ihmisten sekä toimintaesteisten henkilöiden tarpeisiin. Kutsuohjaus mahdollistaa, että asiakas pääsee tarvittaessa suoraan kotiovelta sinne, minne hän on menossa (terveysasemalle, kauppaan, pankkiin jne.). Matkalle mukaan mahtuvat myös tarvittavat liikkumisen apuvälineet ja kuljettaja avustaa autoon nousemisessa ja tavaroiden kantamisessa tarvittaessa.

Matka palveluliikenteessä maksaa normaalin linja-autotaksan mukaan. Kuitenkin keskustaajaman alueella ajettavien asiointireittien osalta matkan hinta on ainoastaan 2 euroa meno-paluulta. Sosiaalitoimen vammaispalvelulain mukaisiin matkoihin oikeutetuilla asiakkailta ei peritä omavastuuta heidän käyttäessä palveluliikennettä. 

Lisätietoja asiasta antaa Vieremän kunnanviraston neuvonta, p. 0400 370 160. Aikatauluja on saatavissa linja-autoasemalta, kunnanviraston neuvonnasta, kirjastolta, terveysasemalta ja palveluliikenneautosta. 

VIEREMÄN KUNTA                         LINJA-AUTOLIIKE Y.MAKKONEN & KUMPP