Omatoimikirjasto

Vieremän kirjastossa on myös mahdollisuus asioida asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Omatoimikirjasto tarkoittaa käytännössä sitä, että asiakkaat voivat käyttää kirjastoa myös silloin kun henkilökunta ei ole paikalla.

Omatoimikirjastossa voit lainata tai palauttaa kirjoja omatoimipäätteellä, käyttää asiakaspäätteitä, sekä viettää aikaa kirjaston tiloissa.

Käyttääksesi omatoimikirjastoa, tulee sinulla olla kirjastokortti ja henkilökohtainen tunnusluku. Kortti on henkilökohtainen ja toimii kulkukorttina omatoimiaikoina (7 - 21). Kirjastokortin ja tunnusluvun saa Rutakko - kirjastoista. Hakeaksesi kirjastokorttia tulee sinun esittää voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Kirjastokorttiin yhdistettävän tunnusluvun saa kirjaston asiakaspalvelusta ilmaiseksi.

Kirjastokortti toimii kulkukorttina omatoimiaikoina kirjastossa. Vain kortin omistajan on luvallista kirjautua omatoimikirjastoon. Kortin omistaja voi tuoda mukanaan esim. alaikäisiä lapsia tai muita perheenjäseniä, mutta kaikkien on tultava sisään ja lähdettävä ulos samalla kirjautumisella. Sivullisia ei saa päästää omatoimiaikana kirjastoon.

Omatoimikirjastolla ei ole ikärajaa. Takaaja on vastuussa alle 15- vuotiaan kirjastokäynneistä. Henkilökunnan poistuessa ja kirjaston siirtyessä omatoimiaikaan kaikkien asiakkaiden on poistuttava ulos ja halutessaan kirjauduttava uudelleen sisälle kirjastokortilla ja tunnusluvulla.

Lomakkeet

Ilmoittautumislomake Rutakko kirjasto

Voit täyttää Rutakko kirjastoverkon ilmoittautumislomakkeen myös sähköisesti. Uuden asiakkuuden aloittaminen vaatii kuitenkin käynnin kirjastossa.

Lisää tietoa
Lataa lomake

Palvelupaikat

Kirjasto

Vieremän kirjasto on pieni mutta monipuolinen kuntalaisten olohuone.

Lyhtytie 2, 74200 VIEREMÄ

Aukioloajat

Ma - Ti: 12:00 - 18:00
Ke - To: 10:00 - 16:00
Pe: 10:00 - 15:00

Ma - Ti: 07:00 - 21:00
Ke - To: 07:00 - 21:00
Pe - La: 07:00 - 21:00

Kaikki tiedot

Kirjastoauto Virkku

Kirjastoauto palvelee kuntalaisia niin haja-asutusalueilla kuin taajamassa.

Lyhtytie 2, 74200 VIEREMÄ

Aukioloajat

Kaikki tiedot

Liittyvät palvelut

Kulttuuripalvelut

Katso tiedot

Kansalaisopisto

Katso tiedot

Nuorisotilat

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut