Etusivu / Palvelut / Opetus ja koulutus / Ruokapalvelu

LÄHIRUOKAA - SYDÄMELLÄkouluruokadiplomi_varillinen_300x250px.jpg

Joukkoruokailulla on suuri merkitys suomalaisessa ruokakulttuurissa terveyden edistäjänä. Pienillä arjen ruokavalinnoilla voidaan vaikuttaa sekä omaan, että lasten hyvinvointiin. Lapsi saa ensimmäisen ruokailun mallin vanhemmiltaan.

Päiväkodeissa ja kouluissa kaikki aikuiset osallistuvat lasten ravitsemus- ja tapakasvatukseen ohjaamalla, opastamalla ja näyttämällä esimerkkiä. Myös työpaikkaruokailussa voidaan ohjata asiakasta terveellisiin ruokatottumuksiin. Hyvä ravitsemuslaatu tarkoittaa rasvan, suolan ja kuidun määrän sekä rasvan laadun huomioimista ateriaa koostettaessa. Maistuva ateria varmistetaan käyttämällä laadukkaita raaka-aineita, jotka valmistetaan asiakkaalle huolella ja ammattitaidolla. Malliateria ohjaa joukkoruokailussa valitsemaan aterian osat oikein.

Laitosruokailu tuo lisäksi omat haasteensa. Varsinkin ikääntyneiden ravitsemuksessa täytyy taata riittävä energian, proteiinin ja suojaravinteiden saanti, vaikka asiakkaan ruokahalu voi heikentyä sairauden tai muun syyn vuoksi. Hyvä ravitsemustila ylläpitää terveyttä ja nopeuttaa sairauksista toipumista, joten terveelliset ruokavalinnat auttavat pärjäämään läpi elämän.

Joukkoruokailu voi parhaimmillaan edistää myös paikallista ruokakulttuuria ja alkutuotantoa hyödyntämällä oman alueen raaka-aineita. Tuotteiden jäljitettävyys ja käyttöturvallisuus yhdistettynä aitoihin suomalaisiin makuihin ovat tärkeitä perusteita elintarvikkeiden valinnassa.

Siksi tarjoamme sinulle Lähiruokaa – Sydämellä Y

Vieremän ruokapalvelu