Etusivu / Palvelut / Opetus ja koulutus / Ruokapalvelu / Ravitsemusnäyttely 2011

 

 

Ravitsemusnäyttely 2011

 

Ravitsemuksen ja hyvinvoinnin yhteydestä kertova Ravitsemusnäyttely järjestettiin 10.–14.10.2011 Kirkonkylän koululla. Näyttely oli suunnattu pääsääntöisesti yläkouluikäisille nuorille, mutta näyttelyyn tutustuivat myös alakoululaiset, lukiolaiset sekä koulun aikuiset kasvattajat ja muut sidosryhmät. Näyttelyviikon jälkeen materiaali lähti kierrokselle Vieremän sivukouluille.

Yläkoululaisilta kysyttiin palaute ravitsemusnäyttelyn tietosisällöstä, heidän omista ravitsemustottumuksistaan sekä heränneistä ajatuksista näyttelyn jälkeen. Tulokset olivat rohkaisevia ja asioiden konkreettinen havainnollistaminen näytti saavan nuoret miettimään omia ruokatottumuksiaan. Myös erilainen opetusmenetelmä koettiin pääsääntöisesti virkistävänä vaihteluna.

Ravitsemusnäyttelyssä esiteltiin Ateriarytmi, Kuitupeli, Välipalalla on väliä, Maidon terveysvaikutukset, Juomien sokerimäärät ja Itämeren ruokakolmio. Aiheita voi hyödyntää erillisinä osina tai yhtenä kokonaisuutena. Näyttelymateriaalia voi lainata ravitsemus- ja terveystapahtumiin Vieremällä ja Ylä-Savon kuntiin sopimuksen mukaan.

 Perinteinen lautasmalli (Lähde: Ekocentria.fi)


Maito ei lihota


Väärä välipala