Jätehuolto

Kaikkien asuinkiinteistöjen ja loma-asuntojen on liityttävä järjestettyyn jätteenkuljetukseen niin taajama- kuin haja-asutusalueillakin. Järjestetty jätteenkuljetus koskee hyötykäyttökelvotonta yhdyskuntajätettä. Vieremällä jokainen kiinteistö saa itse kilpailuttaa oman jätteenkuljetusfirmansa.

Hyötykäyttökelpoiset jätteet viedään itse niille varattuihin keräyspisteisiin.

Jokainen asuin - ja vapaa-ajan kiinteistön on jätelain velvoittamina liityttävä jätehuoltoon. Jos samalla kiinteistöllä sijaitsee monta eri asuin- tai vapaa-ajan rakennusta, on niistä jokaisen oltava jätehuollon piirissä.

Liittyminen hoidetaan kiinteistökohtaisella jäteastialla tai lähikiinteistöjen yhteisellä jäteastialla, kimpalla. Jätehuoltoon liittymisestä sovitaan halutun jätteenkuljetusyrityksen kanssa. Kaikki muutokset jätehuollon järjestämiseen liittyen tulee hoitaa jätteenkuljetusyrityksen kanssa. Ylä-Savon jätehuoltolautakunta seuraa kiinteistöjen liittymistä jätehuoltoon.

Palvelupaikat

Vieremän jäteasema

Vieremän alueen yleinen jäteasema kotitalouksille.

Ouluntie 1966, 74200 VIEREMÄ

Aukioloajat

Ma: 13:00 - 18:00
To: 09:00 - 14:00

helatorstai (suljettu) (9.5.2024)

Kaikki tiedot

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Jätelaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110646

Liittyvät palvelut

Ilmoitus jätteen ammattimaisesta keräystoiminnasta jätehuoltorekisteriin

Katso tiedot

Jätteenkuljetus

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut

YHTEYSTIEDOT

Ylä-Savon Jätehuolto Oy
Kierrätyskatu 15
74140 IISALMI
www.ylasavonjatehuolto.fi

Toimitusjohtaja  
Risto Kauhanen
puh. 040 526 3014
risto.kauhanen@ylasavonjatehuolto.fi

Neuvoja-tiedottaja 
Mika Jauhiainen
puh. 040 527 3014
mika.jauhiainen@ylasavonjatehuolto.fi


Ylä-Savon Jätekeskus
ma - pe klo 7.30 - 17.30
puh. (017) 743 379

Ylä-Savon jätekeskus ja jäteasemat ovat heinäkuussa avoinna normaalien aukioloaikojen lisäksi myös joinakin lauantai päivinä. Katso tarkemmat tiedot nettisivuilta osoitteista:
•Ylä-Savon jätekeskus: https://www.ylasavonjatehuolto.fi/jatteen-vastaanotto/yla-savon-jatekeskus.html
•Jäteasemat: https://www.ylasavonjatehuolto.fi/jatteen-vastaanotto/jateasemat.html

  

LÄMPÖKOMPOSTOREITA MYYNNISSÄ
Ylä-Savon Jätehuolto Oy myy myös lämpökompostoreita.
Kompostorimalli on UK-Muovi Greeny 250 l kompostori hintaan 320 € / kpl (sis. alv. 24 %). Hinta sisältää kompostorin Ylä-Savon jätekeskukselta noudettuna sekä kompostointioppaan.

Kompostorille voi myös tilata kotiinkuljetuksen. Toimituksen hinta on Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n toiminta-alueella (Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti, Pielavesi, Sonkajärvi, Vieremä) 30 €.

Katso lisäohjeet ja -tiedot Ylä-Savon Jätehuollon nettisivuilta osoitteesta:
https://www.ylasavonjatehuolto.fi/jatteenvastaanotto/yla-savon-jatekeskus/osta-kompostori.html 


Kiinteistön jätehuollon järjestäminen