Etusivu / Palvelut / Vapaa-aika / Kansalaisopisto / Ajankohtaista

Lukuvuosi 2018-2019

 

Huom!! Sari Kauton ryhmät eivät kokoonnu tänään ti 25.9. opettajan sairastumisen vuoksi!

 

Lukuvuoden 2018-2019 opetus alkaa 24.9. alkavalla viikolla (viikko 39), yksinlaulu, Kyläkööri ja naiskuoro aloittavat jo 17.9. Opinto-ohjelma 2018-2019 on jaettu jokaiseen vieremäläiseen talouteen postin mukana to 6.9. ja on nettisivullamme.  Kursseille ilmoittautuminen on 17.9. mennessä puhelimitse 0400 370132 tai sähköpostilla eevaliisa.kumpulainen@vierema.fi.  Yksinlauluun ja naiskuoroon on ilmoittauduttava 12.9. mennessä.

Musiikin yksilöopetukseen (ei ryhmät ja yksinlaulu), on jo ollut ilmoittautuminen ennakkoon 23.8. mennessä.

Syystoimintakauden opintokurssit kokoontuvat pääsääntöisesti 24.9. - 2.12.2018 ja kevään toimintakauden kurssit 7.1. - 28.4.2019. Loma-aikoina syyslomalla 15. - 21.10.2018, talvilomalla 4. - 10.3.2019 sekä pääsiäislomalla 19.4. - 22.4.2019 ei anneta opetusta. Erikseen sovittaessa kurssien opetusta voidaan antaa myös muina aikoina.

Lisätietoja opiston toimistosta  puh. 0400 370132.

 

Talaskangas 30 vuotta muistelot

Talaskangas 30 vuotta muistelot to 27.9. klo 18.30 valtuustosalissa, kahvitarjoilu klo 18 alkaen. Tuomo Oikarinen on koostanut Talaskankaan luonnonsuojelukiistan tapahtumista videon. Katsomme tuon videon sekä keskustelemme yhdessä noista tapahtumista. Vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Sodan ajan historiaa talteen

Sodan ajan historiaa talteen ensimmäinen kokoontuminen on pe 28.9. klo 10 valtuustosalissa. Kesän 2018 matkakertomus JR30 vaiheista Laatokan pohjoispuolella, Kollaan taisteluista Talvisodassa ja Talvisodan vaiheista Laatokan koillispuolella. Kaikki kesän 2019 linja-automatkasta kiinnostuneet tervetuloa! Käynnistetään matkan suunnittelu, Risto Räisänen ja Tapani Piippo.

 

 

MAKSUT

Opintomaksu on kurssikohtainen, samaten mahdollinen materiaalimaksu. Opintomaksut laskutetaan. Yleisöluennot ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Opetusministeriön myöntämää opintoseteliavustusta on käytettävissämme. Se mahdollistaa kurssimaksujen alentamisen tietyille ryhmille. Syyslukukauden aikana on senioreilla (63 vuotta täyttäneet), eläkeläisillä, alhaisen pohjakoulutuksen omaavilla ja työttömillä mahdollisuus hakea opintoseteliavustusta yhden kurssin maksun alentamiseen 50 %:lla. Kevätlukukauden osalta mahdollisesta alennuksesta päätetään, kun nähdään avustuksen käyttö syyslukukaudelta. Maahanmuuttajille kaikki kurssit ovat ilmaisia. Opintosetelietuutta haetaan kansalaisopiston ilmoittautumislomakkeella täyttämällä ko. kohta lomakkeesta. Etuutta on haettava 13.10. mennessä, lomakkeita saa kansalaisopiston opettajilta ja opiston toimistosta. Avustusta myönnetään opetusministeriöltä saadun rahan puitteissa.

Yllä mainitun opintoseteliavustuksen lisäksi työttömät saavat 50 %:n alennuksen  esittäessään opettajalle Kelan tai Työttömyyskassan edellisen kuukauden maksutositteen tai TE-toimiston antamalla todistuksella. Lapset saavat myös 50 %:n alennuksen, jos molemmat vanhemmat ovat työttömiä. 

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 12.9.2017, että myös opiskelijat (toisen asteen jne.) saavat 50 %:n alennuksen kurssimaksuista.

 

 

Vieremän veteraanien nettisivusto

Vieremän veteraanien uusi nettisivusto on julkaistu. Vieremäläisiä sotaveteraaneja on haastateltu vuosien aikana. Nyt julkaistulle sivustolle on koottu näitä veteraanien sotatarinoita, kuvia sotien ajoilta ja uudempaa kuvamateriaalia taistelupaikoilta sekä Vieremän historiaa vuodesta 1918 alkaen.
Sivuston materiaalia lisätään edelleen ja uusia tarinoita julkaistaan. Tarinoita voi tulla myös kirjoittamaan ottamalla yhteyttä sivuston kautta, Vieremän kansalaisopistoon tai Vieremän Rintamaveteraanit ry:n sihteeri Pekka Kauppiseen. Vieremän kansalaisopiston sotahistoriaryhmä jatkaa työtään jälleen ensi vuoden puolella.
Tutustu sivustoon osoitteessa www.vieremanveteraanit.fi!
Lämpimät kiitokset kaikille haastatelluille veteraaneille ja lotille sekä sivuston sisällön rakentamiseen osallistuneille. Sivuston rakentamista on tukenut Einari Vidgrénin muistorahasto.


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kipinä