Vieremän kansalaisopiston saavutettavuusseloste

Alla oleva saavutettavuusseloste koskee palvelua https://opistopalvelut.fi/vierema/ ja on laadittu/päivitetty 8.10.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Saavutettavuusseloste.pdf

OPISTOINFO LUKUVUOSI 2023 - 2024

Opinto-opas 2023-2024 jaetaan ke 9.8. postin mukana Vieremän talouksiin ja julkaistaan opiston internetsivulla. Ilmoittautuminen kursseille alkaa keskiviikkona 16.8. klo 9.00 tästä linkistä uusi.opistopalvelut.fi/vierema  Mikäli et pysty ilmoittautumaan sähköisesti, voit soittaa puh. 0400 370 152 tai 040 594 9143. Sähköpostilla, ääniviestillä tai tekstiviestillä ei voi ilmoittautua. Useimpiin kursseihin, lukuun ottamatta Kyläkööriä, Veteraanikuoroa ja Haajaisten kuntovoimistelua on sitova ennakkoilmoittautuminen.

Musiikin yksilöopetukseen (yksinlaulu, piano, kantele) on sitova ennakkoilmoittautuminen myös sähköisesti.  

 

TOIMINTAVUODEN 2023 - 2024 OPISKELU- JA LOMA-AJAT

Syystoimintakauden opintokurssit kokoontuvat pääsääntöisesti 18.9. - 1.12.2023 ja kevään toimintakauden kurssit 8.1. - 22.4.2024. Loma-aikoina syyslomalla 18. - 24.10.2023, talvilomalla 4. - 10.3.2024 sekä pääsiäislomalla 29.3. - 1.4.2024 ei anneta opetusta. Poikkeuksista aikatauluihin ilmoitetaan kurssikohtaisissa tiedoissa.

 

KURSSIMAKSUT

Opintomaksu on kurssikohtainen, samoin mahdollinen materiaalimaksu. Kaikki opintomaksut laskutetaan, lisäksi joillakin kursseilla on materiaali- tai tarvikemaksuja. Yleisöluennot ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Opetusministeriön myöntämää opintoseteliavustusta on käytettävissämme. Se mahdollistaa kurssimaksujen alentamisen tietyille ryhmille. Syyslukukauden aikana on senioreilla (63 vuotta täyttäneet), eläkeläisillä, alhaisen pohjakoulutuksen omaavilla ja työttömillä mahdollisuus hakea opintoseteliavustusta yhden kurssin maksun alentamiseen. Kevätlukukauden osalta mahdollisesta alennuksesta päätetään, kun nähdään avustuksen käyttö syyslukukaudelta. Maahanmuuttajille kaikki kurssit ovat ilmaisia. Avustusta myönnetään opetusministeriöltä saadun rahan puitteissa.

Yllä mainitun opintoseteliavustuksen lisäksi työttömät saavat 50 %:n alennuksen esittäessään opettajalle Kelan tai Työttömyyskassan edellisen kuukauden maksutositteen tai TE-toimiston antamalla todistuksella. Lapset saavat myös 50 %:n alennuksen, jos molemmat vanhemmat ovat työttömiä. Opiskelijat (toisen asteen jne.) saavat myös 50 %:n alennuksen kurssimaksuista. Ilmoita omasta alennuksestasi sähköisen lomakkeen ”lisätietoja järjestäjälle” –kohdassa.

14.3.2022 alkaen kansalaisopiston kurssimaksut ja liikuntatoimen liikuntapaikkamaksut voi maksaa seuraavilla maksuvälineillä: Tyky-seteli, Epassi, Smartum ja Eazybreak.

 ILMOITTAUTUMINEN JA OPINTORYHMÄN KÄYNNISTYMINEN

Ilmoittautuminen kursseille alkaa keskiviikkona 16.8. klo 9.00 osoitteessa http://uusi.opistopalvelut.fi/vierema tai mikäli ei ole mahdollisuutta ilmoittautua sähköisesti, niin puh. 040 5949 143 tai 0400 370 152. Sähköpostilla, ääniviestillä tai tekstiviestillä ei voi ilmoittautua. Useimpiin kursseihin, lukuun ottamatta Kyläkööriä, Veteraanikuoroa ja Haajaisten kuntovoimistelua on sitova ennakkoilmoittautuminen viimeistään 1.9.2023. Musiikin yksilöopetukseen (yksinlaulu, piano, kantele) on sitova ennakkoilmoittautuminen 16.8. - 1.9. klo 12.00. Katso kurssin ilmoittautumisaikataulu ko. kurssin tiedoista. Lukuvuoden mittaisilla kursseilla syksyllä tehty ilmoittautuminen kattaa myös kevätkauden. Jos haluat osallistua vain syyskaudella, ilmoita kevätkauden peruutus toimistoon. Kurssien alaikäraja on 13 vuotta lukuun ottamatta musiikin yksilöopetusta (piano, kantele), joissa se on 7 vuotta.

Koko lukukauden tai lukuvuoden pituisissa kursseissa on yhden kerran tutustumisoikeus. Lyhytkursseilla ei ole tutustumisoikeutta.

Mikäli sinulla on kysymyksiä kansalaisopisto-opiskeluun liittyen, voit olla yhteydessä suoraan kansalaisopiston rehtoriin Kirsi Taipaleeseen puh 040 5949 143 tai kirsi.taipale@vierema.fi

 

ILMOITTAUTUMISEN PERUUTUS

Ilmoittautuminen on myös sitoumus opintomaksun maksamisesta! Mikäli et voi osallistua kurssille, peru se heti. Aiheettoman laskun välttämiseksi peruutus on aina tehtävä suoraan puh. 040 5949 143

 

OPETUSKERRAN PERUUTUS

Joka viikko kokoontuva ryhmä voi peruuntua kerran lukukauden aikana (esim. opettajan sairastuminen) eikä sitä korvata opiskelijoille. Mikäli peruutuskertoja tulee enemmän, hankitaan sijainen tai pidetään myöhemmin korvaava kerta. Opintokerran peruuntumisesta ilmoitetaan opiskelijoille henkilökohtaisesti.

 

ETÄOPISKELU

Kansalaisopisto välittää opetusta myös videovälitteisesti. Seuraamiseen tarvitaan nettiyhteys ja tietokone. Opistolta saa linkin, jonka kautta kirjaudutaan ohjelmaan.


TÄMÄ TIEDOTE EI KERRO KAIKKEA TOIMINTAVUODEN OPINTO-OHJELMASTA

 

Opinto-ohjelmaan tulevista muutoksista, uusista opintokursseista ja luennoista ilmoitetaan paikallislehdissä, paikallisradiossa, Vieremän kansalaisopiston Facebook-sivuilla sekä Vieremän kunnan tiedotussivuilla Internetissä, osoitteessa  www.vierema.fi