Vieremän kansalaisopiston saavutettavuusseloste

Alla oleva saavutettavuusseloste koskee palvelua https://opistopalvelut.fi/vierema/ ja on laadittu/päivitetty 8.10.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Saavutettavuusseloste.pdf

OPISTOINFO LUKUVUOSI 2021 - 2022

Opinto-opas 2021-2022 jaetaan to 12.8. postin mukana Vieremän talouksiin ja julkaistaan opiston nettisivulla. Ilmoittautuminen kursseille alkaa keskiviikkona 18.8. klo 9.00 osoitteessa www.vierema.fi > kansalaisopiston kurssit tai tästä linkistä www.opistopalvelut.fi/vierema  Mikäli et pysty ilmoittautumaan sähköisesti, voit soittaa puh. 0400 370 152 tai 040 594 9143. Sähköpostilla ja tekstiviestillä ei voi ilmoittautua. Useimpiin kursseihin, lukuun ottamatta Kyläkööriä, Veteraanikuoroa ja Haajaisten kuntovoimistelua on sitova ennakkoilmoittautuminen.

Musiikin yksilöopetukseen (yksinlaulu, piano, kantele) on sitova ennakkoilmoittautuminen myös sähköisesti.  

 

TOIMINTAVUODEN 2021 - 2022 OPISKELU- JA LOMA-AJAT

Syystoimintakauden opintokurssit kokoontuvat pääsääntöisesti 13.9. - 28.11.2021 ja kevään toimintakauden kurssit 10.1. - 25.4.2022. Loma-aikoina syyslomalla 18. - 24.10.2021, talvilomalla 7. - 13.3.2022 sekä pääsiäislomalla 15. - 18.4.2022 ei anneta opetusta. Poikkeuksista aikatauluihin ilmoitetaan kurssikohtaisissa tiedoissa.

 

KURSSIMAKSUT

Opintomaksu on kurssikohtainen, samoin mahdollinen materiaalimaksu. Kaikki opintomaksut laskutetaan, lisäksi joillakin kursseilla on materiaali- tai tarvikemaksuja. Yleisöluennot ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Opetusministeriön myöntämää opintoseteliavustusta on käytettävissämme. Se mahdollistaa kurssimaksujen alentamisen tietyille ryhmille. Syyslukukauden aikana on senioreilla (63 vuotta täyttäneet), eläkeläisillä, alhaisen pohjakoulutuksen omaavilla ja työttömillä mahdollisuus hakea opintoseteliavustusta yhden kurssin maksun alentamiseen. Kevätlukukauden osalta mahdollisesta alennuksesta päätetään, kun nähdään avustuksen käyttö syyslukukaudelta. Maahanmuuttajille kaikki kurssit ovat ilmaisia. Avustusta myönnetään opetusministeriöltä saadun rahan puitteissa.

Yllä mainitun opintoseteliavustuksen lisäksi työttömät saavat 50 %:n alennuksen esittäessään opettajalle Kelan tai Työttömyyskassan edellisen kuukauden maksutositteen tai TE-toimiston antamalla todistuksella. Lapset saavat myös 50 %:n alennuksen, jos molemmat vanhemmat ovat työttömiä. Opiskelijat (toisen asteen jne.) saavat myös 50 %:n alennuksen kurssimaksuista. Ilmoita omasta alennuksestasi sähköisen lomakkeen ”lisätietoja järjestäjälle” –kohdassa.

Kevätlukukauden kurssimaksut postitetaan viikolla 14. 

14.3. alkaen kansalaisopiston kurssimaksut ja liikuntatoimen liikuntapaikkamaksut voi maksaa seuraavilla maksuvälineillä: Tyky-seteli, Epassi, Smartum ja Eazybreak. Saadessasi laskun toimi seuraavasti:

1. Ota lasku mukaasi ja tule kirjastolle.

2. Maksuja otetaan vastaan 2.-6.5. kirjaston aukioloaikoina: Ma - ti 12.00-19.00, ke 12.00-17.00, to 10.00-16.00 ja pe 10.00-15.00.

 

 ILMOITTAUTUMINEN JA OPINTORYHMÄN KÄYNNISTYMINEN

Ilmoittautuminen kursseille alkaa keskiviikkona 18.8. klo 9.00 osoitteessa www.vierema.fi > kansalaisopiston kurssit tai suorasta linkistä www.opistopalvelut.fi/vierema tai mikäli ei ole mahdollisuutta ilmoittautua sähköisesti, niin puh. 040 5949 143. Sähköpostilla ja tekstiviestillä ei voi ilmoittautua. Useimpiin kursseihin, lukuun ottamatta Kyläkööriä, Veteraanikuoroa ja Haajaisten kuntovoimistelua on sitova ennakkoilmoittautuminen viimeistään 1.9.2021. Musiikin yksilöopetukseen (yksinlaulu, piano, kantele) on sitova ennakkoilmoittautuminen 18.8. - 1.9. klo 12.00. Katso kurssin ilmoittautumisaikataulu ko. kurssin tiedoista. Lukuvuoden mittaisilla kursseilla syksyllä tehty ilmoittautuminen kattaa myös kevätkauden. Jos haluat osallistua vain syyskaudella, ilmoita kevätkauden peruutus toimistoon. Useimmissa kursseissa ennakkoon ilmoittautuneita tulee olla vähintään seitsemän, jotta kurssi voidaan aloittaa. Kurssien alaikäraja on 13 vuotta lukuun ottamatta musiikin yksilöopetusta (piano, kantele), joissa se on 7 vuotta.

Koko lukukauden tai lukuvuoden pituisissa kursseissa on yhden kerran tutustumisoikeus. Lyhytkursseilla ei ole tutustumisoikeutta. Ellei ennakkoon ilmoittautunut saavu kurssin ensimmäiselle opintotunnille, hän menettää opiskelupaikkansa. Opiskelija, joka on poissa kurssilta kolme kertaa peräkkäin (ilman sopimusta), menettää opiskelupaikkansa.

HUOM! Vapaa-aikatoimiston puhelinnumero ei ole enää käytössä elokuun alusta lähtien. Voit olla yhteydessä suoraan kansalaisopiston rehtoriin Kirsi Taipaleeseen puh 040 5949 143 kirsi.taipale@vierema.fi

 

ILMOITTAUTUMISEN PERUUTUS

Ilmoittautuminen on myös sitoumus opintomaksun maksamisesta! Mikäli et voi osallistua kurssille, peru se heti. Aiheettoman laskun välttämiseksi peruutus on aina tehtävä suoraan puh. 040 5949 143

 

OPETUSKERRAN PERUUTUS

Joka viikko kokoontuva ryhmä voi peruuntua kerran lukukauden aikana (esim. opettajan sairastuminen) eikä sitä korvata opiskelijoille. Mikäli peruutuskertoja tulee enemmän, hankitaan sijainen tai pidetään myöhemmin korvaava kerta. Opintokerran peruuntumisesta ilmoitetaan opiskelijoille henkilökohtaisesti.

 

ETÄOPISKELU

Kansalaisopisto välittää opetusta myös videovälitteisesti. Kehonhuoltotunteja ja erikseen tiedotettuja luentoja voi seurata vaikka kotona tai kylätalolla. Seuraamiseen tarvitaan nettiyhteys ja tietokone. Opistolta saa linkin, jonka kautta kirjaudutaan ohjelmaan. Mikäli koronavirusepidemia aiheuttaa muutoksia lähiopetukseen lukuvuonna 2021-2022, toteutamme mahdollisuuksien mukaan kursseja etäopetuksena.


TÄMÄ TIEDOTE EI KERRO KAIKKEA TOIMINTAVUODEN OPINTO-OHJELMASTA

 

Opinto-ohjelmaan tulevista muutoksista, uusista opintokursseista ja luennoista ilmoitetaan paikallislehdissä, paikallisradiossa, Vieremän kansalaisopiston Facebook-sivuilla sekä Vieremän kunnan tiedotussivuilla Internetissä, osoitteessa  www.vierema.fi, seuraa polkua palvelut / vapaa-aika / kansalaisopisto.