Etusivu / Palvelut / Vapaa-aika / Kansalaisopisto / Ajankohtaista

Lukuvuosi 2018-2019

 

Lukuvuoden 2018-2019 opetus alkaa 24.9. alkavalla viikolla (viikko 39), yksinlaulu, Kyläkööri ja naiskuoro aloittavat jo 17.9. Opinto-ohjelma 2018-2019 on jaettu jokaiseen vieremäläiseen talouteen postin mukana to 6.9. ja on nettisivullamme.  Kursseille ilmoittautuminen on 17.9. mennessä puhelimitse 0400 370132 tai sähköpostilla eevaliisa.kumpulainen@vierema.fi.  Yksinlauluun ja naiskuoroon on ilmoittauduttava 12.9. mennessä.

Musiikin yksilöopetukseen (ei ryhmät ja yksinlaulu), on jo ollut ilmoittautuminen ennakkoon 23.8. mennessä.

Syystoimintakauden opintokurssit kokoontuvat pääsääntöisesti 24.9. - 2.12.2018 ja kevään toimintakauden kurssit 7.1. - 28.4.2019. Loma-aikoina syyslomalla 15. - 21.10.2018, talvilomalla 4. - 10.3.2019 sekä pääsiäislomalla 19.4. - 22.4.2019 ei anneta opetusta. Erikseen sovittaessa kurssien opetusta voidaan antaa myös muina aikoina.

Lisätietoja opiston toimistosta  puh. 0400 370132.

 

Muutos kurssien kokoontumiseen

Karoliina Niemisen liikuntaryhmät (ohjattu kuntosali ma klo 17.30-18.30, kuntotunti ma klo 19-20, jooga ma klo 20-21, aamujooga ke klo 7-8 ja kuntotunti Kauppilanmäki ke klo 18.30-19.30) eivät kokoonnu tällä viikolla ma 12.11. ja ke 14.11.

 

 

Sodan ajan historiaa talteen

Sodan ajan historiaa talteen kokoontuu pe 30.11. klo 10 - 11.30 valtuustosalissa. Aiheena kirjeitä rintamalta, kunnanhallituksen puheenjohtaja Eveliina Vidgrén. Vapaa pääsy, tervetuloa!

 

 

MAKSUT

Opintomaksu on kurssikohtainen, samaten mahdollinen materiaalimaksu. Opintomaksut laskutetaan. Yleisöluennot ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Opetusministeriön myöntämää opintoseteliavustusta on käytettävissämme. Se mahdollistaa kurssimaksujen alentamisen tietyille ryhmille. Syyslukukauden aikana on senioreilla (63 vuotta täyttäneet), eläkeläisillä, alhaisen pohjakoulutuksen omaavilla ja työttömillä mahdollisuus hakea opintoseteliavustusta yhden kurssin maksun alentamiseen 50 %:lla. Kevätlukukauden osalta mahdollisesta alennuksesta päätetään, kun nähdään avustuksen käyttö syyslukukaudelta. Maahanmuuttajille kaikki kurssit ovat ilmaisia. Opintosetelietuutta haetaan kansalaisopiston ilmoittautumislomakkeella täyttämällä ko. kohta lomakkeesta. Etuutta on haettava 13.10. mennessä, lomakkeita saa kansalaisopiston opettajilta ja opiston toimistosta. Avustusta myönnetään opetusministeriöltä saadun rahan puitteissa.

Yllä mainitun opintoseteliavustuksen lisäksi työttömät saavat 50 %:n alennuksen  esittäessään opettajalle Kelan tai Työttömyyskassan edellisen kuukauden maksutositteen tai TE-toimiston antamalla todistuksella. Lapset saavat myös 50 %:n alennuksen, jos molemmat vanhemmat ovat työttömiä. 

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 12.9.2017, että myös opiskelijat (toisen asteen jne.) saavat 50 %:n alennuksen kurssimaksuista.

 

ILMOITTAUTUMINEN, OPISKELUOIKEUS JA POISSAOLOT

Kaikkiin syyslukukauden kursseihin lukuun ottamatta Kyläkööriä, Veteraanikuoroa, Lavista sekä Haajaisten kuntovoimistelua on sitova ennakkoilmoittautuminen viimeistään 17.9.2018 opiston toimistoon, puh. 0400 370132  tai sähköpostitse os. eevaliisa.kumpulainen@vierema.fi. Musiikin yksilöopetukseen on jo ollut sitova ennakkoilmoittautuminen 23.8.2018 mennessä. Useimmissa kursseissa ennakkoon ilmoittautuneita tulee olla vähintään seitsemän, jotta kurssi voidaan aloittaa. 

Koko lukukauden tai lukuvuoden pituisissa kursseissa on yhden kerran tutustumisoikeus. Lyhytkursseilla ei ole tutustumisoikeutta. Ellei ennakkoon ilmoittautunut saavu kurssin ensimmäiselle opintotunnille, hän menettää opiskelupaikkansa.  Opiskelija, joka on poissa kurssilta kolme kertaa peräkkäin (ilman sopimusta), menettää opiskelupaikkansa.

 

ILMOITTAUTUMISEN PERUUTUS

Ilmoittautuminen on myös sitoumus opintomaksun maksamisesta! Mikäli et voi osallistua kurssille, peru se heti. Aiheettoman laskun välttämiseksi peruutus on aina tehtävä suoraan opiston toimistoon puh. 0400 370132.

 

OPETUSKERRAN PERUUTUS

Joka viikko kokoontuva ryhmä voi peruuntua kerran lukukauden aikana (esim. opettajan sairastuminen) eikä sitä korvata opiskelijoille. Mikäli peruutuskertoja tulee enemmän, hankitaan sijainen tai pidetään myöhemmin korvaava kerta. Opintokerran peruuntumisesta ilmoitetaan opiskelijoille henkilökohtaisesti. Tämän vuoksi on tärkeää, että ilmoittautumislomakkeeseen merkitään puhelinnumero.

 

OPINTOKURSSIN LAKKAAMINEN

Kurssin jatkuessa vähimmäisopiskelijamäärä on viisi. Jos kurssi on kokoontunut lukukauden aikana kolme kertaa alle vähimmäisosallistujamäärän, sen toiminta lakkaa, oli vajauksen syy sitten mikä tahansa. Jokainen opiskelija on tärkeä kurssin jatkumisen kannalta.

 

ETÄOPISKELIJA

Kansalaisopisto kokeilee opetuksen välittämistä videovälitteisesti. Kehonhuoltotunteja ja erikseen tiedotettuja luentoja voi seurata vaikka kotona tai kyläntalolla. Seuraamiseen tarvitaan nettiyhteys ja tietokone. Opistolta saa linkin, jonka kautta kirjaudutaan ohjelmaan. Etäopiskelijoille opetus on tämän lukuvuoden maksuton, koska vielä opettelemme lähetysten tekniikkaa.

 

 

Vieremän veteraanien nettisivusto

Vieremän veteraanien uusi nettisivusto on julkaistu. Vieremäläisiä sotaveteraaneja on haastateltu vuosien aikana. Nyt julkaistulle sivustolle on koottu näitä veteraanien sotatarinoita, kuvia sotien ajoilta ja uudempaa kuvamateriaalia taistelupaikoilta sekä Vieremän historiaa vuodesta 1918 alkaen.
Sivuston materiaalia lisätään edelleen ja uusia tarinoita julkaistaan. Tarinoita voi tulla myös kirjoittamaan ottamalla yhteyttä sivuston kautta, Vieremän kansalaisopistoon tai Vieremän Rintamaveteraanit ry:n sihteeri Pekka Kauppiseen. Vieremän kansalaisopiston sotahistoriaryhmä jatkaa työtään jälleen ensi vuoden puolella.
Tutustu sivustoon osoitteessa www.vieremanveteraanit.fi!
Lämpimät kiitokset kaikille haastatelluille veteraaneille ja lotille sekä sivuston sisällön rakentamiseen osallistuneille. Sivuston rakentamista on tukenut Einari Vidgrénin muistorahasto.


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kipinä