Vieremän kansalaisopiston lähiopetus jää kahdeksi viikoksi tauolle 1. - 14.2.2021 kiristyneen koronatilanteen vuoksi. Osa opetuksesta jatkuu etänä, tiedotamme siitä ryhmien oppilaille.

 

Opetus jatkuu normaalisti 15.2. alkaen niillä ryhmillä, mitkä kokoontuvat vanhalla kirjastolla, Huvitorpalla, kylätaloilla tms. Koulukeskus ja liikuntahalli eivät ole käytössämme 28.2. saakka, joten 15.2. - 28.2. siellä tapahtuva opetus siirretään liikuntaryhmien osalta Huvitorpalle ja muiden kurssien osalta muihin kunnan tiloihin. Oppilaille tiedotetaan vaihtuneesta opetustilasta tekstiviesteillä. Jotkut kurssit jatkuvat myös etänä.

 

 

Opinto-opas 2020-2021 on jaettu to 6.8. postin mukana vieremän talouksiin ja julkaistu opiston nettisivulla. Ilmoittautuminen kursseille alkaa torstaina 13.8. klo 9.00 osoitteessa www.vierema.fi > kansalaisopiston kurssit tai puhelimitse 0400 370132. Sähköpostilla ja tekstiviestillä ei voi ilmoittautua. Useimpiin kursseihin, lukuun ottamatta Kyläkööriä, Veteraanikuoroa ja Haajaisten kuntovoimistelua on sitova ennakkoilmoittautuminen viimeistään 27.8.2020. Viikolla 39 alkaville kursseille on sitova ennakkoilmoittautuminen 10.9. mennessä.

Musiikin yksilöopetukseen (yksinlaulu, piano, kantele) on sitova ennakkoilmoittautuminen 13.8.-27.8. vain puhelimitse opiston toimistoon 0400 370132. Katso kurssin ilmoittautumisaikataulu ko. kurssin tiedoista. Lukuvuoden mittaisilla kursseilla syksyllä tehty ilmoittautuminen kattaa myös kevätkauden. Jos haluat osallistua vain syyskaudella, ilmoita kevätkauden peruutus toimistoon. Useimmissa kursseissa ennakkoon ilmoittautuneita tulee olla vähintään seitsemän, jotta kurssi voidaan aloittaa. Kurssien alaikäraja on 13 vuotta lukuun ottamatta musiikin yksilöopetusta (piano, kantele), joissa se on 7 vuotta.

Näet ilmoittautumisohjeet ja voit selata kursseja tästä:

https://www.opistopalvelut.fi/vierema

 

Yleisöluennot

Maksuttomat ikääntyvien yliopiston kaikille avoimet etäluennot toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän kesäyliopiston kanssa. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tulevista yhteistyökumppaneiden järjestämistä luennoista (jotka eivät ole tässä listauksessa), ilmoitamme lehdessä, kunnan nettisivuilla ja kansalaisopiston facebook-sivuilla.

 

Jäseniä särkee ja niveliä kolottaa – reumataudit ja niiden uudistunut hoito

Kunnanvirasto, valtuustosali, ke 30.9. klo 14 - 16.00

Luennoi reumatologian professori Tuulikki Sokka-Isler, Itä-Suomen yliopisto ja KSSHP

 

Eläinten värikäs viestintä

Kunnanvirasto, valtuustosali, ke 18.11. klo 14 - 16.00

Luennoi akatemiaprofessori Johanna Mappes, JYU

 

Hyvä, paha aggressio – vihainen nainen

Kunnanvirasto, valtuustosali, ke 25.11. klo 14 - 16.00

Luennoi psykologi, psykoanalyytikko Elina Reenkola