Ikääntyvien yliopisto

 

Muu koulutus

 

KAKKUJEN JA LEIVOSTEN KORISTELUKURSSI
La 4.5.2019 klo 10 - 15
Koulukeskus, kotitalousluokka
Pirjo Tervo
opintomaksu 10 €, lisäksi materiaalimaksu
Ilmoittautumiset 26.4. mennessä opiston toimistoon

Suklaasta on moneksi -osuudessa opiskellaan suklaan lajit, käsittely, säilytys, värjäys ja tekniikat. Sokerimassan ja marsipaanin ihmeisiin myös tutustutaan: miten niitä käytetään, värjätään, säilytetään ja miten tehdään ruusut, muottikuviot sekä viimeistellään. Tutustutaan koristeluvälineisiin ja suihkeisiin sekä kokeillaan tehdä 3D Gal Art neuloilla taidetta.

 

 

 

PIHKAN VALUTUS JA PERINTEISEN PIHKAVOITEEN VALMISTUS

La 15.6.2019  klo 9 – 14

Vanha kirjasto

Katja Ronkainen

opintomaksu 10 €, lisäksi materiaalimaksu

Ilm. viimeistään 27.5.

Alaikäraja 13 vuotta.

 

Kansanparantajat ovat käyttäneet pihkaa lääkeaineena jo tuhansien vuosien ajan. Myös Suomessa pihkavoidetta on käytetty kansanlääkinnässä mm. kantapäiden halkeamiin, tulehtuneisiin haavoihin, palovammoihin, kynsivallintulehdukseen, kynsisieneen sekä hyönteisten pistojen ja puremien hoitoon. Pihkavoiteella on hoidettu niin ihmisiä kuin eläimiäkin. Nykypäivänä pihka on hoitokeinona käytössä myös sairaaloissa ja terveyskeskuksissa, sillä hoidetaan esimerkiksi vaikeita säärihaavoja. Tieteellisten tutkimusten avulla pihkasta on löydetty lukuisia eri ainesosia ja todettu, että kuusenpihka torjuu taudinaiheuttajia jopa tehokkaammin kuin antibiootit.

Tällä kurssilla opettelemme erilaisia pihkankeruumenetelmiä ja valmistamme perinteisen kuusenpihkavoiteen. Pihkanvalutuksen käymme opettelemassa maastossa ja sen jälkeen valmistamme voiteen kansalaisopiston tiloissa. Kurssin vetäjänä toimii luontoyrittäjä ja luonnontuoteneuvoja Katja Ronkainen.