Aikuisten perus- ja digitaitojen kehittämiseen on saatu Opetushallitukselta hankerahoitusta. Tämän rahoituksen avulla on mahdollisuus toteuttaa maksutonta koulutusta Vieremän, Kiuruveden ja Sonkajärven kansalaisopistoissa. Kaikille avointa koulutusta voidaan järjestää esim. seuraavilla teemoilla: tietoturvan perusteet, laitteiden käyttö, käyttöjärjestelmät, tiedonhaku, sosiaalinen media, ohjelmistojen päivittäminen, internetin käytön etiketti, uuden teknologian omaksuminen. Monet palvelut ovat siirtyneet internettiin, niiden löytämiseen sekä tiedon jäsentämiseen ja tuottamiseen tarvitaan nykyään uudenlaisia taitoja. Myös yhdistykset miettikää kokoontuessanne, millaisesta koulutuksesta olisitte kiinnostuneita ja kertokaa toiveistanne kansalaisopiston toimistoon. 

Onko kehitettävää digitaidoissa? Tule mukaan Digikahvilaan ja Digitupiin milloin vain ja niin usein, kuin haluat. Ota oma laite mukaan. Laite voi olla älypuhelin, tabletti tai kannettava tietokone eli läppäri. Saat neuvoja ja opastusta tarvitsemissasi asioissa, esim. oman laitteen käyttö, Internet, sovellukset, sovelluskauppa. Digitupa kokoontuu kirjastossa perjantaina 27.9. klo 12-13.30, vetäjänä Laura Ahonen. Digituvan syksyn muut kokoontumiset kirjastossa ovat  25.10., 1.11., 8.11., 15.11., 22.11. ja 29.11. klo 12-13.30.
Digikahvila kokoontuu SEO TK-huoltamolla torstaisin klo 12-13.30 ajalla 26.9.-28.11. (ei 17.10.), vetäjänä Jouko Kastarinen.

Tarjolla on myös nämä Laura Ahosen luennot: Älypuhelimen käyttö – miten pääsen käytön alkuun, Vieremän kirjastossa to 24.10. klo 18, Teknologiset apuvälineet arkeen to 31.10. klo 18 valtuustosalissa, Pelot pois – tietoturva kuntoon to 7.11. klo 18 valtuustosalissa. Nämä kaikki koulutukset ovat maksuttomia. Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän kansalaisopistot saivat Aikuisten perus- ja digitaitojen kehittämiseen hankerahoitusta Opetushallitukselta ja tämä hanke mahdollistaa maksuttoman koulutuksen tarjoamisen.