Kulttuuripalvelut

Vieremä on vahva kulttuuripitäjä

Juhani Aho ja Kauppis-Heikki ovat vaikuttaneet Vieremällä. Samoin runoilija Kalervo Hortamo, kuvanveistäjä Eva Ryynänen, kuvataiteilija Jaakko Rönkkö ja valtiopäivämies Petter Kumpulainen ovat tuoneet kulttuurin monipuolisuutta esille Vieremällä.

Kulttuuripalvelujen tuottajat

Vieremän kulttuuripalveluiden tuottajina toimivat kansalaisopisto, kirjasto, kulttuuritoimi, liikuntatoimi, matkailutoimi ja nuorisotoimi. Kulttuuritoimi tarjoaa mahdollisuuden eri ikäisille kuntalaisille tutustua monipuolisesti erilaisiin kulttuurin lajeihin. Kuntalaisille järjestetään yhdessä eri järjestöjen, yhteisöjen ja yritysten kanssa kulttuuritilaisuuksia, näyttelyitä, kurssitoimintaa ja retkiä.

Kulttuuri- ja matkailu asioita hoitaa kansalaisopiston rehtori Kirsi Taipale puh 040 5949 143 kirsi.taipale@vierema.fi
 

Muu vapaa-aikatoimi

Liikuntatoimi järjestää liikuntaan liittyviä kulttuuritapahtumia pääasiassa muiden yhteisöjen kanssa. Matkailutoimi järjestää erilaisia tapahtumia ja retkiä kulttuurimatkailukohteisiin. Nuorisotoimi on vilkkaasti toimivaa ja järjestää tapahtumia sekä kehittää kansainvälistä nuorisoyhteistyötä.

Vieremän seurakunta

Korkeatasoiset kirkkokonsertit kirkossa ja Pyhän Mikaelin kappelissa ovat toistuvia tapahtumia. Kyrönniemen pappilassa järjestetään kirjallisuus-, kirjoittajaseminaareja ja luentoja. Vanhassa väentuvassa on pysyvä Juhani Ahon elämää -valokuvanäyttely, lisäksi on aitoissa ja pappilassa kesänäyttelyt.