Etusivu / Palvelut / Vapaa-aika / Kulttuuripalvelut

Kulttuuripalvelut

Vieremä on vahva kulttuuripitäjä

Juhani Aho ja Kauppis-Heikki ovat vaikuttaneet Vieremällä. Samoin runoilija Kalervo Hortamo, kuvanveistäjä Eva Ryynänen, kuvataiteilija Jaakko Rönkkö ja valtiopäivämies Petter Kumpulainen ovat tuoneet kulttuurin monipuolisuutta esille Vieremällä.


Kulttuuripalvelujen tuottajina

toimivat kansalaisopisto, kirjasto, kulttuuritoimi, liikuntatoimi, matkailutoimi ja nuorisotoimi. Kulttuuritoimi tarjoaa mahdollisuuden eri ikäisille kuntalaisille tutustua monipuolisesti erilaisiin kulttuurin lajeihin. Kuntalaisille järjestetään yhdessä eri järjestöjen, yhteisöjen ja yritysten kanssa kulttuuritilaisuuksia, näyttelyitä, kurssitoimintaa ja retkiä.Kulttuuriasiat, matkailu

kansalaisopiston rehtori Mirka Savolainen
mirka.savolainen@vierema.fi
puh. 040 594 9143

Muu vapaa-aikatoimi

Liikuntatoimi järjestää liikuntaan liittyviä kulttuuritapahtumia pääasiassa muiden yhteisöjen kanssa. Matkailutoimi järjestää erilaisia tapahtumia ja retkiä kulttuurimatkailukohteisiin. Nuorisotoimi on vilkkaasti toimivaa ja järjestää tapahtumia sekä kehittää kansainvälistä nuorisoyhteistyötä.Vieremän seurakunta

Korkeatasoiset kirkkokonsertit kirkossa ja Pyhän Mikaelin kappelissa ovat toistuvia tapahtumia. Kyrönniemen pappilassa järjestetään kirjallisuus-, kirjoittajaseminaareja ja luentoja. Vanhassa väentuvassa on pysyvä Juhani Ahon elämää -valokuvanäyttely, lisäksi on aitoissa ja pappilassa kesänäyttelyt. Kesällä on Kyrönniemen kesäteatterin esitykset. 

 

Vieremän  vapaa-aikatoimen avustukset vuodelle 2019 haettavana

Kulttuuriyhdistysten ja toimintaryhmien kohdeavustus on haettavana 15.4.2019 klo 16 mennessä. Hakulomakkeita ja lisätietoja saa vapaa-aikatoimistosta kunnanvirastolta puh. 0400 370132. Lomake on myös tulostettavissa kunnan nettisivulta ajankohtaista -osiosta.

 

 

http://www.pohjois-savonmuisti.fi/paikallismuseot