VIEREMÄN KUNNAN JÄRJESTÄMÄ KOULUJEN KERHOTOIMINTA

Vieremän kunta järjestää maksutonta kerhotoimintaa lapsille ja nuorille koulupäivän yhteydessä tai heti sen jälkeen. Kerhotarjonnassa on kuultu lasten ja nuorten toiveita, tarjolla on 20 eri kerhoa, mm. heppakerhoa, parkouria ja pelisuunnittelua. Osaan kerhoista on ennakkoilmoittautuminen ja rajoitettu osallistumismäärä, joten ilmoittaudu heti jos haluat päästä mukaan. Lähde kokeilemaan rohkeasti uusia harrastuksia!

VIEREMÄN KERHOTOIMINTA kaikki PÄIVITETTY.pdf 

 

Liikuntapaikkamaksut 2021 - 2022

Uudet liikuntapaikkamaksut astuvat voimaan syyskuun alussa. Kuntosalin käyttäjä, tilaa uusi liikuntapaikkamaksu syyskuun aikana, liikuntasalimaksut laskutamme hakemusten mukaan. Liikuntapaikkamaksun voit tilata liikuntatoimistosta puh. 040 518 7370 tai sari.kautto@vierema.fi Liikuntapaikkamaksu on voimassa 1.9.2021-31.8.2022.

OHJEET KUNTOSALILLE.pdf

Ohjeistus liikuntahallin käyttäjille 2021.pdf

 

  

Liikuntatoimen ohjatut liikunnat kaudelle 2021-2022:

 Liikuntatoimen ohjatut liikunnat kaudelle 2021-2022
Lasten liikuntakerhon aikataulusta ilmoitamme myöhemmin, aamun tehojumppa kokoontuu muutaman kerran Einarin puistossa ennen liikuntahallille siirtymistä. Liikuntatoimen lisäksi mm. kansalaisopisto, koulut, Hyvä hanke ja eri yhdistykset järjestävät ohjattua liikuntaa. Näistä kaikista ohjatuista ryhmistä teemme vielä yhteisen kalenterin kunhan kaikki on selvillä. Liikunnallista syksyä🌞

 

Kenttävuorot

Vieremän urheilukentän (Iivon Areena) ja Salahmin nurmikentän vakiovuoroja kesälle 2021 voi varata liikuntatoimistosta sari.kautto@vierema.fi tai 040 518 7370. Iivon Areenan vakiovuorot liitetiedostona sivun alareunassa.

 

Vieremän urheilukentän käyttömaksut

Vieremän urheilukentän remontti on valmistunut. Uuden urheilukentän käyttö on vieremäläisille yhdistyksille, yrityksille ja toimintaryhmille sekä yksityishenkilöille maksutonta. Ulkopaikkakuntalaisille ennakkoon varattavat käyttövuoromaksut ovat 30 €/h/koko kenttä, 15 €/h/puoli kenttä/yleisurheilupaikat. Yksittäisten tapahtumien maksuista sovitaan erikseen liikuntasihteerin kanssa. Käyttövuorojen varaukset liikuntatoimistosta puh. 040 518 7370 tai sari.kautto@vierema.fi.

 

Urheilukentän maastomoborata

Vieremän urheilukentän maastosta löytyy suunnistuksen moborata. MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Windows Phone, Android ja iPhone-puhelimilla. Radan voi kiertää numerojärjestyksessä kerralla kokonaan tai etsiä vai muutaman rastin haluamassaan järjestyksessä. Jos mobiilisuunnistaminen ei kiinnosta, voi rataa kiertää myös normaalin paperikartan avulla, paperikartan voi tulostaa oheisesta linkistä. MOBO-radan ovat tehneet Vieremän Koitto, Vieremän kunnan liikuntatoimi ja Suomen suunnistusliitto. Mukavia suunnistushetkiä! 

Huom, lähtöpaikka sijaitsee lähellä 5 km:n kuntopolun kääntöpaikkaa, rasteja voit toki hakea missä järjestyksessä haluat.

Mobo metsä.pdf

Kirkonkylän keskustan mobo-suunnistusrata

HUOM! Kirkonkylän keskustan MOBO-suunnistusrata ei ole 3.5.2021 lähtien käytössä, sitä päivitetään. Ilmoitamme kun se on jälleen käytettävissä.
Kirkonkylän keskustaan on valmistunut MOBO-suunnistusrata. MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Windows Phone, Android ja iPhone-puhelimilla. MOBO-radan lähtöpaikka sijaitsee liikuntahallilla (ulko-ovessa), sieltä löytyy myös ohjeet sovelluksen lataamiseen ja muita käyttöohjeita. Radan voi kiertää numerojärjestyksessä kerralla kokonaan tai etsiä vai muutaman rastin haluamassaan järjestyksessä. Jos mobiilisuunnistaminen ei kiinnosta, voi rataa kiertää myös normaalin paperikartan avulla, paperikartan voi tulostaa oheisesta linkistä. MOBO-radan ovat tehneet Vieremän Koitto, Vieremän kunnan liikuntatoimi ja Suomen suunnistusliitto. Mukavia suunnistushetkiä! 

Mobokartta.pdf

Mobo ohjeet.pdf

  

Omatoiminen liikunta

Omatoimiseen liikkumiseen oheisena linkkejä itse tehtyihin jumppavideoihin sekä liikuntatoimen liikuntamateriaalit -sivun alareunassa liitteitä eri liikuntamateriaaleihin.

 

Reipas tabata-treeni, 24 min.

https://youtu.be/ASxy3bWbFF0

 

Nopea vatsatreeni n. 1 min:

https://youtu.be/p8JivRqmUeE

 

Nopea ylävartalotreeni n. 1 min:

https://youtu.be/LGHcTTwA9Eo

 

Nopea kyykkytreeni n. 1 min:

https://youtu.be/6lCIk6nyqLI

 

HIIT 50 min.

Tämä HIIT-harjoitus on melko rankka ja reipastahtinen, joten voit tehdä vain yhden kokonaisen kierroksen eli lopettaa 28.30 min kohdalla ja saat silti kovan treenin, jos haluat tosissaan haastaa itsesi niin tee läpi koko video. Jumppa sisältää myös lyhyen alkulämmittelyn, itse jumppa alkaa 7.30 min kohdalta.

https://youtu.be/eNRcPHXm2CM

 

Haravajumppa 5 min:

https://www.youtube.com/watch?v=9mXes68w0vM&t=5s

 

Kiikkujumppa n. 2 min:

https://www.youtube.com/watch?v=sNGGcntJCB8&feature=youtu.be

 

Sanomalehtijumppa 20 min (sisältää lämmittelyn):

https://youtu.be/taJwFzMRo-s

 

Villasukkajumppa 7 min:

https://youtu.be/vaxLmkLMWSo

 

Hulavannejumppa 12 min:

https://youtu.be/kB-CTMwn0oQ

 

Metsäjumppa 6 min:

https://youtu.be/T9XbNtumuRc

 

Kynäjumppa 5 min:

https://youtu.be/wJDKG7bNtkA

 

 Kokovartalon lihaskuntojumpan alkulämmittely 5min:

https://youtu.be/RObXIQ4ufFc

 

Kokovartalon lihaskuntojumpan treenivideo 20min:

https://youtu.be/jnmvdWR8cfI

 

Tuolijumppa kaikenkuntoisille 18min:

https://youtu.be/21oEwVbs-aA

 

Lasten satujumppa 5min:

https://youtu.be/OK2vZkrEFFo

 

Voit halutessasi tehdä jumpat useampaan kertaan, niin saat enemmän toistoja. Voit myös laittaa kotona musiikkia taustalle, koska videoilla ei ole musiikkia.

 

 

Frisbeegolfia voi pelata Vieremälläkin

Vieremän Kylänraitti ry yhteistyökumppaneineen on rakentanut frisbeegolfradan kirkonkylän pururadan maastoon.
Tietoja radasta löytyy osoitteesta http://frisbeegolfradat.fi/rata/vierema_dgp, josta voi tulostaa ratakartan ja tuloskortin.

Rata on vapaasti kaikkien käytössä klo 22 saakka. Ajoneuvojen parkkeeraus ehdottomasti urheilukentän parkkipaikalle.

Liikuntahallin avainkortit

Liikuntahalliin pääsee avainkortilla. Liikuntahallin ovet pidetään iltaisin lukittuina ja sisälle pääsee vain vilauttamalla ovenpielen lukijalle avainkorttia. Jokaisen käyttäjän on lunastettava itselleen avainkortti lukuun ottamatta ohjattuja ryhmiä, joissa vain ohjaaja lunastaa avainkortin. Myös alle 14-vuotiaille ei myönnetä omaa avainkorttia vaan he käyttävät iltaisin liikuntahallia vanhemman seurassa ja valvonnassa.

Ryhmiä lukuunottamatta avainkortti on henkilökohtainen ja sillä ei saa päästää muita ulkopuolisia sisään liikuntahallille. Mikäli väärinkäyttöä esiintyy, avainkortti poistetaan toiminnasta. Jos et ole vielä tilannut liikuntapaikkamaksua, voit jättää yhteystietosi liikuntatoimistoon, sillä avainkorttia ei myöskään anneta niille, jotka eivät ole maksaneet/tilanneet liikuntapaikkamaksua.  

Avainkortista peritään 10 euron panttimaksu, joka palautetaan, kun kortti palautetaan takaisin liikuntatoimistoon käytön päätyttyä. Avainkortin panttimaksu maksetaan etukäteen ja avainkortin saa lunastettua vain pankin maksutositetta vastaan liikuntatoimistosta.

Avainkortin panttimaksu maksetaan Vieremän kunnan tilille:

Pohjois-Savon Osuuspankki   FI91 5068 0620 2337 24, BIC-koodi OKOYFIHH

Maksettaessa avainkortin panttimaksua on ehdottomasti mainittava asiaselityksenä seuraava teksti ja tulokohta:

LIIKUNTAHALLIN AVAINKORTTI
2555.100.1000.1000.1

Huom!  Liikuntapaikkamaksua ei makseta suoraan kunnan tilille, vaan se laskutetaan liikuntatoimistolle ilmoittamienne tietojen mukaisesti!

Avainkortteja voi lunastaa maksutositetta vastaan virka-aikana liikuntatoimistolta kunnantalolta.

Lisätietoja liikuntatoimistolta p. 0400 370157.