Vieremän kunnan päätöksen mukaisesti kunnan järjestämät liikuntaryhmät perutaan to 3.12. alkaen joulukuun loppuun asti. Liikuntahallin ja kuntosalin käytön osalta seurataan tilannetta eli tilat ovat vielä kuntalaisten käytössä mutta käyttäjiä edellytetään noudattavan liikuntahallin koronaohjeita. Harrastustoiminta tulee järjestää siten, että osallistujat voivat välttää lähikontaktin.
Toivotaan, että näillä järjestelyillä pääsemme aloittamaan ohjauskauden taas tammikuussa normaalisti.

 

Liikuntahallin (liikuntasali ja kuntosali) vakiovuorot 2020-2021

Vieremän liikuntahallin (liikuntasali ja kuntosali) sekä Huvitorpan vakiovuorot kaudelle 2020-2021 ovat olleet haettavana 24.8. mennessä. Uudet vuorot ovat liitteenä sivun alareunassa. Vapaita vuoroja voi hakea pitkin vuotta.

Voit täyttää ja lähettää lomakkeen sähköisesti täältä: https://suomiviestit.fi/suomi.fi/lomake/5f29050b475a6c2f193b73c6

Hakulomakkeita saa myös vapaa-aikatoimistosta, kunnan neuvonnasta sekä liikuntahallilta. Lomakkeen voi myös tulostaa sivun alareunasta.

OHJEET KUNTOSALILLE.pdf

Ohjeistus liikuntahallin käyttäjille.pdf

 

Muutoksia salivuoroihin

Uusien koronarajoitusten takia la 12.12. ja la 19.12. lentopalloturnaukset perutaan eli liikuntasali on vakiovuorokäytössä normaalisti.

Liikuntasalivuorot perutaan la 9.1. klo 12-18.30 lentopalloturnauksen vuoksi

 

Liikuntapaikkamaksut 2020 - 2021

Kuntosalin käyttäjä, muista tilata uusi liikuntapaikkamaksu liikuntatoimistosta puh. 0400 370157 tai kaisa.laitinen@vierema.fi. Muuten avainkorttisi mitätöidään. Liikuntapaikkamaksu on voimassa 1.9.2020-31.8.2021.

 

 

Oheisesta listasta löytyy Vieremällä toimivat liikuntaryhmät syksy 2020 - kevät 2021. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä ryhmän yhteyshenkilöön. Liikunnallista talvea!

 

Liikuntaryhmät VieremälläA4.pdf

 

Vieremän urheilukentän käyttömaksut

Vieremän urheilukentän remontti on valmistunut. Uuden urheilukentän käyttö on vieremäläisille yhdistyksille, yrityksille ja toimintaryhmille sekä yksityishenkilöille maksutonta. Ulkopaikkakuntalaisille ennakkoon varattavat käyttövuoromaksut ovat 30 €/h/koko kenttä, 15 €/h/puoli kenttä/yleisurheilupaikat. Yksittäisten tapahtumien maksuista sovitaan erikseen liikuntasihteerin kanssa. Käyttövuorojen varaukset liikuntatoimistosta puh. 0400370157 tai kaisa.laitinen@vierema.fi.

 

Ohjattu liikuntatoiminta käynnistyy!

Aamun tehojumppa jatkuu perjantaisin klo 7 liikuntahallissa 7.8.2020 alkaen. Aloita aamusi reippaasti jumpaten saaden energiaa koko loppupäiväksi. Ei osallistumismaksua eikä ennakkoilmoittautumista, riittää kun saavut paikalle. Jumppa on avoin kaikille siitä kiinnostuneille, ohjaajana liikuntasihteeri Kaisa Laitinen. Oma patja mukaan! Tervetuloa mukaan myös uudet jumppaajat 😅

Liikuntatoimen ohjatut kuntosalit aloittavat ti 8.9. klo 11-12 ja klo 12-13. Molempiin ryhmiin otetaan 14 henkilöä, ryhmät ovat täynnä. Lisätiedot kaisa.laitinen@vierema.fi tai 0400-370157. Maksu syksyltä on 10 €.

Ikääntyvien jumppa aloittaa Huvitorpalla ma 7.9. klo 10-11. Ei ennakkoilmoittautumista, oma patja mukaan! Maksu syksyltä on 10 €.

Ikääntyvien (yli 65-v.) vesijumppa Iisalmen uimahallilla keskiviikkoisin klo 14.30 - 15 ajalla 2.9. - 9.12.2020 ja 13.1. - 21.4.2021. Linja-autokuljetus Vieremältä, Puistorinne klo 13.15, linja-autoasema klo 13.20. Kuljetuksen ja ohjauksen maksaa liikuntatoimi, osallistujat maksavat uintimaksun. Ilmoittautuminen ennakkoon liikuntatoimistoon puh. 0400-370157 tai kaisa.laitinen@vierema.fi.

Lasten liikuntakerho 3-5 -vuotiaille (2017-2015 synt.)  Vieremän liikuntahallilla keskiviikkoisin 23.9. - 25.11.2020 klo 15.30-16.15. Mukaan mahtuu 14 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä, ryhmä on jo täynnä. Vetäjinä liikuntasihteeri Kaisa Laitinen ja Topi Huttunen. Lisätietoja liikuntatoimistosta puh. 0400370157 tai kaisa.laitinen@vierema.fi. Ei osanottomaksua.

 

Noudatamme ryhmissä koronaohjeistusta. Ethän tule ryhmiin sairaana!

 

Ohjeistus liikuntahallin käyttäjille.pdf

 

Urheilukentän maastomoborata

Vieremän urheilukentän maastomoborata on uusittu eli rastien paikat on vaihdettu. Mikäli et halua suunnistaa mobiilisti, kartan saa tulostettua oheisesta linkistä. Huom, lähtöpaikka sijaitsee lähellä 5 km:n kuntopolun kääntöpaikkaa, rasteja voit toki hakea missä järjestyksessä haluat.

Mobo metsä.pdf

 

Kirkonkylän keskustan mobo-suunnistusrata

Kirkonkylän keskustaan on valmistunut MOBO-suunnistusrata. MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Windows Phone, Android ja iPhone-puhelimilla. MOBO-radan lähtöpaikka sijaitsee liikuntahallilla (ulko-ovessa), sieltä löytyy myös ohjeet sovelluksen lataamiseen ja muita käyttöohjeita. Radan voi kiertää numerojärjestyksessä kerralla kokonaan tai etsiä vai muutaman rastin haluamassaan järjestyksessä. Jos mobiilisuunnistaminen ei kiinnosta, voi rataa kiertää myös normaalin paperikartan avulla, paperikartan voi tulostaa oheisesta linkistä. MOBO-radan ovat tehneet Vieremän Koitto, Vieremän kunnan liikuntatoimi ja Suomen suunnistusliitto. Mukavia suunnistushetkiä! 

Mobokartta.pdf

Mobo ohjeet.pdf

  

🤸

Omatoiminen liikunta

Omatoimiseen liikkumiseen oheisena linkkejä itse tehtyihin jumppavideoihin sekä liikuntatoimen liikuntamateriaalit -sivun alareunassa liitteitä eri liikuntamateriaaleihin.

 

Nopea vatsatreeni n. 1 min:

https://youtu.be/p8JivRqmUeE

 

Nopea ylävartalotreeni n. 1 min:

https://youtu.be/LGHcTTwA9Eo

 

Nopea kyykkytreeni n. 1 min:

https://youtu.be/6lCIk6nyqLI

 

HIIT 50 min.

Tämä HIIT-harjoitus on melko rankka ja reipastahtinen, joten voit tehdä vain yhden kokonaisen kierroksen eli lopettaa 28.30 min kohdalla ja saat silti kovan treenin, jos haluat tosissaan haastaa itsesi niin tee läpi koko video. Jumppa sisältää myös lyhyen alkulämmittelyn, itse jumppa alkaa 7.30 min kohdalta.

https://youtu.be/eNRcPHXm2CM

 

Haravajumppa 5 min:

https://www.youtube.com/watch?v=9mXes68w0vM&t=5s

 

Kiikkujumppa n. 2 min:

https://www.youtube.com/watch?v=sNGGcntJCB8&feature=youtu.be

 

Sanomalehtijumppa 20 min (sisältää lämmittelyn):

https://youtu.be/taJwFzMRo-s

 

Villasukkajumppa 7 min:

https://youtu.be/vaxLmkLMWSo

 

Hulavannejumppa 12 min:

https://youtu.be/kB-CTMwn0oQ

 

Metsäjumppa 6 min:

https://youtu.be/T9XbNtumuRc

 

Kynäjumppa 5 min:

https://youtu.be/wJDKG7bNtkA

 

 Kokovartalon lihaskuntojumpan alkulämmittely 5min:

https://youtu.be/RObXIQ4ufFc

 

Kokovartalon lihaskuntojumpan treenivideo 20min:

https://youtu.be/jnmvdWR8cfI

 

Tuolijumppa kaikenkuntoisille 18min:

https://youtu.be/21oEwVbs-aA

 

Lasten satujumppa 5min:

https://youtu.be/OK2vZkrEFFo

 

Voit halutessasi tehdä jumpat useampaan kertaan, niin saat enemmän toistoja. Voit myös laittaa kotona musiikkia taustalle, koska videoilla ei ole musiikkia.

 

 

Frisbeegolfia voi pelata Vieremälläkin

Vieremän Kylänraitti ry yhteistyökumppaneineen on rakentanut frisbeegolfradan kirkonkylän pururadan maastoon.
Tietoja radasta löytyy osoitteesta http://frisbeegolfradat.fi/rata/vierema_dgp, josta voi tulostaa ratakartan ja tuloskortin.

Rata on vapaasti kaikkien käytössä klo 22 saakka. Ajoneuvojen parkkeeraus ehdottomasti urheilukentän parkkipaikalle.

Liikuntahallin avainkortit

Liikuntahalliin pääsee avainkortilla. Liikuntahallin ovet pidetään iltaisin lukittuina ja sisälle pääsee vain vilauttamalla ovenpielen lukijalle avainkorttia. Jokaisen käyttäjän on lunastettava itselleen avainkortti lukuun ottamatta ohjattuja ryhmiä, joissa vain ohjaaja lunastaa avainkortin. Myös alle 14-vuotiaille ei myönnetä omaa avainkorttia vaan he käyttävät iltaisin liikuntahallia vanhemman seurassa ja valvonnassa.

Ryhmiä lukuunottamatta avainkortti on henkilökohtainen ja sillä ei saa päästää muita ulkopuolisia sisään liikuntahallille. Mikäli väärinkäyttöä esiintyy, avainkortti poistetaan toiminnasta. Jos et ole vielä tilannut liikuntapaikkamaksua, voit jättää yhteystietosi liikuntatoimistoon, sillä avainkorttia ei myöskään anneta niille, jotka eivät ole maksaneet/tilanneet liikuntapaikkamaksua.  

Avainkortista peritään 10 euron panttimaksu, joka palautetaan, kun kortti palautetaan takaisin liikuntatoimistoon käytön päätyttyä. Avainkortin panttimaksu maksetaan etukäteen ja avainkortin saa lunastettua vain pankin maksutositetta vastaan liikuntatoimistosta.

Avainkortin panttimaksu maksetaan Vieremän kunnan tilille:

Pohjois-Savon Osuuspankki   FI91 5068 0620 2337 24, BIC-koodi OKOYFIHH

Maksettaessa avainkortin panttimaksua on ehdottomasti mainittava asiaselityksenä seuraava teksti ja tulokohta:

LIIKUNTAHALLIN AVAINKORTTI
2555.100.1000.1000.1

Huom!  Liikuntapaikkamaksua ei makseta suoraan kunnan tilille, vaan se laskutetaan liikuntatoimistolle ilmoittamienne tietojen mukaisesti!

Avainkortteja voi lunastaa maksutositetta vastaan virka-aikana liikuntatoimistolta kunnantalolta.

Lisätietoja liikuntatoimistolta p. 0400 370157.


Liikuntapaikkamaksut

 

Syyskuussa on taas aika maksaa liikuntapaikkojen käyttömaksu kaudelle 2020-2021. Liikuntasalivuorojen laskutustiedot annetaan vakiovuoroa haettaessa 24.8. mennessä (hakulomake on liitteenä sivun alareunassa). Kuntosalimaksun voi tilata antamalla laskutustiedot syyskuun aikana liikuntatoimistoon. Samalla voi lunastaa liikuntahallille avainkortin jos sitä ei vielä ole. Alle 14-vuotiaille ei myönnetä omaa avainkorttia, vaan he käyttävät iltaisin liikuntahallia ohjaajan/vanhemman seurassa ja valvonnassa.

Liikuntapaikkojen käyttäminen on maksullista kaikilta yli 18-vuotiailta. Maksut muuttuivat 1.9.2018 alkaen, uusi maksutaulukko on liitteenä sivun alareunassa.  Maksut ovat voimassa 1.9.2020-31.8.2021.