Etusivu / Tiedote kuntalaisille 18.5.2020
Ajankohtaista

Tiedote kuntalaisille 18.5.2020

18.5.2020 13.00

Rajoittamistoimenpiteiden purkamisen tilanne Vieremällä 18.5.2020.

Valtioneuvosto on tehnyt periaatepäätöksen koronavirustilanteeseen liittyvien rajoitustoimenpiteiden asteittaisesta purkamisesta. Itä-Suomen aluehallintovirasto antaa kunnille täydentäviä määräyksiä toukokuun aikana. Kokoontumisrajoitusten osalta toukokuussa on voimassa 10 hengen ja 1.6. alkaen 50 hengen rajoitus.  Yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty 31.7. asti. Vieremän kunta noudattaa tarkasti valtioneuvoston ja Itä-Suomen aluehallintoviraston antamia ohjeita.

Perusopetus alkoi lähiopetuksena 14.5. kaikilla Vieremän kouluilla. Lähiopetukseen osallistuu noin 60 prosenttia oppilaista. Lukiokoulutus jatkuu etäopetuksena. Kevätjuhlia ei tänä vuonna kouluissa järjestetä. Todistukset jaetaan 30.5. ja kesäloma-alkaa 1.6. Valtakunnallinen lakkiaispäivä on 29.8., jolloin juhlitaan myös Vieremällä tämän hetkisen tiedon mukaan.

Varhaiskasvatus on ollut auki koko koronakriisin ajan. Lapsia on edelleen kotihoidossa, mutta varhaiskasvatus palvelee kesän normaalisti.

Kirjaston noutolainaus on avattu 14.5. Kirjasto avataan asteittainen 1.6. Aluehallintovirasto antaa asiasta tarkemmat ohjeet toukokuun aikana. Kirjastoauto ei liikennöi kesän aikana.

Kunnantalon palvelut ovat kriisin aikana olleet saatavilla puhelimitse, sähköisesti ja lähipalveluna erikseen sovittaessa. Kunnantalo avataan 1.6. alkaen.

Sisäliikuntapaikoista kirkonkylän kuntosali ja liikuntahalli avataan 1.6. kokoontumisrajoituksia noudattaen. Vieremän kunnan ulkoharrastuspaikat on avattu 14.5. ja ovat käytössä kokoontumisrajoituksia noudattaen.

Urheilualue Iivon Areena on suunniteltu valmistuvan 15.7. mennessä, minkä jälkeen alue on yleisön käytössä. Heinäkuulle suunnitellut avajaiset on siirretty keväälle 2021.

Pienimuotoiset kulttuuritapahtumat ovat mahdollisia. Museo on auki heinäkuussa myöhemmin ilmoitettavan aikataulun mukaan. Tapahtumissa huomioidaan aluehallintoviraston, kokoontumisrajoitukset, turvavälit ja hygienia.

Vapaa-ajan ohjaaja on edelleen nuorten tavoitettavissa. Nuorisotila avautuu Yrittäjätalolla 1.7. alkaen.

Ostoskuljetuspalvelu ikäihmisille ja riskiryhmäläisille jatkuu normaalisti poikkeusolojen ajan. 

Kunnan tiloja siivotaan tehostetusti. Muistetaan yleiset ohjeet, eli pidetään noin kahden metrin turvavälit, noudatetaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä asioidaan ja osallistutaan vain terveenä.

Terveisin
pj Eveliina ja kj Mika