Ajankohtaista

Vieremän kunnan tiedote - Ilkivalta tuonut turvattomuuden tunnetta

6.9.2021 14.00

Vieremäläisiä on syksyllä kohdannut pienen porukan tekemä ikävä ilkivallan aalto. Ilkivallan myötä on tuhoutunut yhteistä ja yksityistä omaisuutta. Järjetön särkeminen ja kaahailu on aiheuttanut yhteisössämme turvattomuuden ja pelon tunnetta. Rikoksia selvitetään yhdessä Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa. Kaikki asiaan liittyvät havainnot on hyvä ilmoittaa Iisalmen poliisilaitokselle. Myös kuntaan voi olla yhteydessä, jos asia askarruttaa.

Isommassa kuvassa meidän on myös mietittävä miten voisimme auttaa näitä nuorehkoja henkilöitä ja puuttua syihin, jotka tällaiseen toimintaan johtavat. Tällaista toimintaa ei pidä sallia, mutta pitää tarjota myös keinoja ottaa uusi suunta elämään. Yleisesti voidaan todeta, että vieremäläiset nuoret käyttäytyvät esimerkillisesti, joten kaikkia nuoria ei pidä tämän tapauksen johdosta tuomita.

Vieremän kunta pyytää vanhempia keskustelemaan asiasta nuorten kanssa kotona. Nuoria kannattaa kannustaa ohjatun vapaa-ajantoiminnan piiriin ja heitä kannattaa rohkaista kertomaan mahdollisesti havaitsemastaan häiriökäyttäytymisestä vanhemmille tai vaikka kunnan vapaa-ajan ohjaajalle.

Maanantaina 27.9.2021 kello 18 järjestetään koulukeskuksen ruokalassa kuntalaisilta, jossa esimerkiksi nuorten vapaa-ajan käytön mahdollisuuksien kehittämisestä voi tulla keskustelemaan. Ilta on osa Vieremän kunnan strategiatyötä vuosille 2022-2025.

Hyvää ja turvallista syksyä kaikille.

Vieremän kunta    

Yhteyshenkilö asiassa: kunnanjohtaja Mika Suomalainen, 0407470910, mika.suomalainen@vierema.fi